Величка Калева
Чирак
Моята стенаРецепти84Снимки96Статии3СъветиКоментари8Форумни теми1Постове във форума3За менИзпрати съобщениеточки1509
- Величка Калевадобави снимка към: Домашна майонеза за секунди без яйцапреди 7 години
- Величка Калевапубликува в кулинарната мрежапреди 7 години, преди 7 годиниЗдравей, админ! Едва сега имах възможност да вляза в сайта. Първо да кажа, че получих пасатора. Благодаря! След някой друг ден ще мога да го пробвам за първи път. И второ, да попитам. Защо точките са 16 за зададената статия за тахана? Трябва да са 30. Приятен ден!
- AdminКога сме имали тематична седмица за тахан?Харесва миОтговор
- AdminСтатията: Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов тахан - има 30 точки, не виждам някаква нередностХаресва ми
- Величка КалеваТематична седмица? Зададена статия.Харесва ми
- Величка Калевасготви: Домашна майонеза за секунди без яйцапреди 7 годиниДомашна майонеза за секунди без яйца16.10.2017Домашна майонеза
- Величка Калевадобави предварително ЗАДАДЕНАТА статия: Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханпреди 7 годиниНяколко съществени причини да консумирате редовно сусамов тахан09.09.2021Кое за какво е полезно
- Величка Калеваполучи награда за своя принос в мрежата: Пасаторпреди 7 години, преди 7 години
- Величка КалеваДобър вечер админ! Благодаря за пасатора! Приятна вечер!Харесва миОтговор
- AdminЗдравей Вили, честита награда! Пуснахме ти малко по-добър пасатор от този.Харесва миОтговор
- Величка Калевадобави отговор към форумната тема: Как се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?преди 7 години, преди 7 годиниВсеки има право на мнение. Моето е такова. Субективизъм, а той не води до нищо добро. Говоря по принцип! Нали знаете - когато ножът и хлябът са у един човек, колтоко ти отрежат, толкова ще ядеш. А за директно копиране от чужди сайтове съм категорично против. Две думи, но собствени.
Приятен ден! - Величка Калевадобави отговор към форумната тема: Как се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?преди 7 годиниПравото на редакторите е субективно. Не съм съгласна с вас. Преди време бях публикувала точно регионална рецепта - "Баница с лепило". Тогава нямаше такава тематична седмица. Но редакторите решиха да премахнат лепило и да пишат ориз. Естествено реагирах и ми беше отговорено, че в сайта ще има остра реакция - меко казано. Тогава написах, че не съм съгласна, защото има Родопски клин, но едва ли има някой, който да приеме, че в баницата има метален клин или дрехата. Отговор не получих. Това имам предвид, субективизма на редакторите, който не трябва да присъства в нито един сайт.
Приятен ден! - Величка Калевадобави отговор към форумната тема: Как се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?преди 7 години, преди 7 годиниЗдравейте!
Съгласна съм че така я знаят хората. Мога да ви изброя няколко рецепти, които реших да приготвя като регионални, но...се оказа, че в различни крайща на страната ги има. Представете си, че публикувам такава рецепта и напиша моя регион и се появи същата рецепта, но от друг регион. Как бихте решили? Коя рецепта е регионална? Бихте ли признали две еднакви рецепти, но с различни наименования? Може да има малки различия, но те не променят ястието.
Приятна вечер! - Величка Калевадобави форумната тема: Как се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?преди 7 години, преди 7 годиниВземайки повод от новата тематична седмица, реших да ви попитам - как ще разберете, че една рецепта е наистина от даден регион? Защото според мен не може да се познае. Това че ще се сложи отпред името на селището или на региона, съвсем не прави ястието регионално. При това "движение" из Балканите на кого ли не, всеки е превнесъл, взаимствал и през годините рецептата остава като местна.
Но рецептите са повтарящи се из различни региони, само е допълнено нещо в заглавието - я името на региона, я някоя местна думичка. Може за първи път да чуваме за някое ястие, но това не значи, че то е характерно само за дадения район.
Само по нашия край мога да ви изброя ястия, които съм мислила, че са местни, но с годините се уверих, че ги има и на противоположния край на страната, дори ги има и по-съседните страни.
Нещичко "откраднали", нещичко изменили е ето ти наша рецепта. Вие какво мислите по този въпрос? - Величка Калевасготви: Сиренява супапреди 7 годиниСиренява супа19.12.2012Сиренява супа
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest