Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Китайски сосове и тяхната употребаИма всякакви готварски книги как да си приготвяме китайски ястия, но е добре да знаем и нещо повече за най-често използваните сосове в китайската кухня....
10 Април
Майонезени сосове - видове и приготвянеМайонезените сосове са най-разпространените емулсионни сосове. Майонезен сос, чиято технология на готвене е изненадващо проста, може да бъде чудесна подправка за всяко ястие и салата за всеки ден....
21 Май
История и видове древен китайски чайВидове чай
Често любителите на чай остават изненадани, че всички видове чай идват от един и същ източник: храстът Camellia Sinensis....
29 Март
Какви сосове обичат различните видове пастаТези видове паста поемат гъсти сметанови сосове като сос а ла морней, сосове от сирене, както и плътни сосове с месо или риба. Подходящи са и за салати./page...
18 Ноем.
Пай с ралични видове сиренеПлънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
28 Февр.
Сос от сливи по китайскиВ тенджера смесете всички продукти и загрейте на висока температура.
След като заври, намалете до средно ниска и варете около 30 минути докато сливите омекнат. Разбърквайте от време на време.
Леко охладете и пасирайте...
31 Окт.
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяА ако се чудите и какво прави пастата толкова популярно ястие - това са сосовете и различните видове песто. Именно те придават тази популярност на всички видове паста....
03 Окт.
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаНай-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.
Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
10 Август
Винени сосовеИма много видове винени сосове, идващи от цял свят. Те се използват за заливка както на меса и риби, така и на плодове и зеленчуци....
05 Август
Китайски пелмениПодредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.
Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
30 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
26 Август
2
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Как се хващат китайски клечки?Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
21 Окт.
Непознатите китайски подправкиСоевият сос е основен при приготвянето на повечето китайски ястия. С помощта на соев сос, който се предлага в два вида – червен и бял, се приготвят различни видове сосове....
17 Септ.
Типични китайски десертиМалко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
04 Февр.
Изгубените китайски пирамидиИнтересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
31 Март
3
Последните китайски оръженосциДалеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица.
Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
14 Юли
Най-вредните сосовеЧесто виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове....
05 Юни
Основни френски сосовеИ докато сме на темата, не пропускайте да видите най-добрите сосове за месо, сосове за риба или гъбени сосове....
31 Януари
Сосове за барбекюМожете и сами да измислите сос за барбекю, а можете да се възползвате от рецептите на едни от най-популярните сосове, подходящи за различни видове месо....
10 Май