Тайните на перфектното тесто

Тайните на перфектното тесто

6

; - При приготвянето на пити месете тестото по-продължително време, но не и при приготвянето на тесто за леки бисквити или соленки с мая; - Ако приготвяте кексове, козунаци или баници не прекалявайте с мазнината...

1

Месене на тесто

Търсиш информация за Месене на тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Месене на тесто.
Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

 

Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не...

Да си направим парено тесто

Да си направим парено тесто

 

Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре. Пареното тесто става пухкаво и...

Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

2 

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и...

Учени: Готовото тесто е вредно

Учени: Готовото тесто е вредно

3 

Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе до сериозен риск за здравето. Щатските учени, провели...

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Идеалната консистенция на кексовото тесто

 

Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други продукти. Обикновено то се приготвя с...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1 

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

5 

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате...

Как се прави маслено тесто

Как се прави маслено тесто

 

Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова...

Как се прави тесто за бисквити

Как се прави тесто за бисквити

 

за хлапетата. Брашното за бисквити трябва да е с високо качество. Добавената на връхчето на ножа сода за хляб спомага за направата на по-пухкаво тесто и за златистия цвят на бисквитите. Не трябва да се прекалява...

Разточете лепкавото тесто с пълна бутилка

Разточете лепкавото тесто с пълна бутилка

 

ако искате да пренесете до тавата тесто, което е разточено на прекалено тънък пласт, леко го поръсете с брашно, навийте го около точилка и после го развийте в тавата. За да не прегаря тестото във фурната, сложете под...

Разликата между кроасаново и бутер тесто

Разликата между кроасаново и бутер тесто

 

Кроасановото тесто и бутер тестото си приличат по това, че и двата вида тесто се разцепват на пластове, когато се пекат. Разликата в чисто вкусовите усещания е, че кроасановото тесто е по-меко и въздушно, а бутертестото...