Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

0

Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не...

1

Месене на тесто

Търсиш информация за Месене на тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Месене на тесто.
Тайните на перфектното тесто

Тайните на перфектното тесто

6

; - При приготвянето на пити месете тестото по-продължително време, но не и при приготвянето на тесто за леки бисквити или соленки с мая; - Ако приготвяте кексове, козунаци или баници не прекалявайте с мазнината...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Как се прави маслено тесто

Как се прави маслено тесто

Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова...

Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

5

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате...

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други продукти. Обикновено то се приготвя с...

Учени: Готовото тесто е вредно

Учени: Готовото тесто е вредно

3

Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе до сериозен риск за здравето. Щатските учени, провели...

Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

2

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и...

Да си направим парено тесто

Да си направим парено тесто

Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре. Пареното тесто става пухкаво и...

Така се приготвя перфектното Палачинково тесто

Така се приготвя перфектното Палачинково тесто

Палачинковото тесто е старо изкуство. Когато човек се е научил да загрява плоски камъни, сигурно почти веднага е открил колко е приятно да пържи палачинки върху тях. В днешно време не са много гастрономичните...

Да си направим курабии от захарно тесто

Да си направим курабии от захарно тесто

За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране. Захарно тесто Необходими продукти...

Тайната на перфектното тесто за пица

Тайната на перфектното тесто за пица

6

Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто. Необходими са 4 чаени чаши...