Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

0

Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не...

1

Месене на тесто

Търсиш информация за Месене на тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Месене на тесто.
Тайните на перфектното тесто

Тайните на перфектното тесто

6 

; - При приготвянето на пити месете тестото по-продължително време, но не и при приготвянето на тесто за леки бисквити или соленки с мая; - Ако приготвяте кексове, козунаци или баници не прекалявайте с мазнината...

Учени: Готовото тесто е вредно

Учени: Готовото тесто е вредно

3 

Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе до сериозен риск за здравето. Щатските учени, провели...

Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

2 

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и...

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Идеалната консистенция на кексовото тесто

 

Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други продукти. Обикновено то се приготвя с...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1 

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

5 

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате...

Как се прави маслено тесто

Как се прави маслено тесто

 

Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова...

Да си направим парено тесто

Да си направим парено тесто

 

Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре. Пареното тесто става пухкаво и...

Тънкости при готвенето с бутер тесто

Тънкости при готвенето с бутер тесто

 

При готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид. Ако се спазват стриктно, те ще помогнат на домакинята да се представи добре...

Как се прави идеалното пандишпаново тесто

Как се прави идеалното пандишпаново тесто

5 

Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др. Разпространено е...

Как да си направим бутер тесто

Как да си направим бутер тесто

 

Класическият начин за приготвяне на бутер тесто в домашни условия отнема прекалено дълго време – над пет часа. Съществува и бърз начин за приготвяне на бутер тесто. Ако искате да направите тесто по класическата...

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest