Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

0

Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не...

1

Месене на тесто

Търсиш информация за Месене на тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Месене на тесто.
Тайните на перфектното тесто

Тайните на перфектното тесто

6

; - При приготвянето на пити месете тестото по-продължително време, но не и при приготвянето на тесто за леки бисквити или соленки с мая; - Ако приготвяте кексове, козунаци или баници не прекалявайте с мазнината...

Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

5

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате...

Как се прави маслено тесто

Как се прави маслено тесто

Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова...

Учени: Готовото тесто е вредно

Учени: Готовото тесто е вредно

3

Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе до сериозен риск за здравето. Щатските учени, провели...

Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

2

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и...

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Идеалната консистенция на кексовото тесто

Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и други продукти. Обикновено то се приготвя с...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Да си направим парено тесто

Да си направим парено тесто

Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре. Пареното тесто става пухкаво и...

Да си направим курабии от захарно тесто

Да си направим курабии от захарно тесто

За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране. Захарно тесто Необходими продукти...

Тънкости при готвенето с бутер тесто

Тънкости при готвенето с бутер тесто

При готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид. Ако се спазват стриктно, те ще помогнат на домакинята да се представи добре...

Така се приготвя перфектното Палачинково тесто

Така се приготвя перфектното Палачинково тесто

Палачинковото тесто е старо изкуство. Когато човек се е научил да загрява плоски камъни, сигурно почти веднага е открил колко е приятно да пържи палачинки върху тях. В днешно време не са много гастрономичните...