И на мен така:)) Изобщо не ми се мисли след коледните празници какво ще показва кантара щом отсега съм на вълна шоколадови бонбони,сладки и какво ли не :))
Благодаря за разкошната идея! Получи се супер вкусна питка, макар на вид да не успях да я докарам, тъй като при бухването люспичките на шарана се разделиха и като цяло се обезформи. Но като за първи опит съм доволна :) На следващия Никулден- отново! :)
Пропуснала съм да напиша една от най- важните съставки в рецептата- захарта.
Ако може да бъде добавена.. Количеството и е 200 г.
Извинявам се за неудобството.
Здравейте. Ще ви поясня.
Тези кюфтета са диетични, защото самата тиквичка е беден на мазнини и калории зеленчук. Тук е в комбинация със извара, която също е един от най- нискокалоричните млечни продукти. Има вариант да се използва и съвсем обезмаслена извара.
Също така вместо цели яйца, в тези кюфтенца има само белтъци, които пак са нискокалорични!
За плътност имаме ръжено брашно- освен, че е страшно полезно, то се използва в диети за намаляне на теглото и в борбата със затлъстяването. Подобрява инсулиновата зависимост и понижава нивата на лошият холестерол. Освен това подтиска апетита, засища много и поддържа това чувство за ситост дълго време. 130 г. ръжено брашно съдържа само 3 г. мазнини, а за сметка на това в него има огромен букет от полезни за организма съставки - фибри, минерали, протеини, фолиева киселина.
Ръжта съдържа протеин, наречен секалин, който е разновидност на глутена и дори и да се счете за такъв пак е в много ниски нива и не е предпоставка за напълняване, а точно обратното. И все пак ръженото брашно винаги може да се замести от други - като например от овес или елда и по този начин кюфтетата да станат напълно безглутенови.
Единственото по- калорично в рецептата е бадемовото брашно, но на фона на всички съставки, то е страшно малко количество и е по- скоро за баланс, тъй че е излишно и да го коментирам. Ако някой толкова го притеснява, може да го изключи и замести отново с овесено или друго брашно.
И накрая- друга от причините, че кюфтета са диетични е факта, че са печени почти без мазнина, а не са пържени, каквито обикновено са всички кюфтета.
Здравейте!
Вероятно този тип брашно се продава в специализирани магазини, за хипермаркети не мога да ви кажа. Но мога да ви посъветвам ,ако не го откривате, просто използвайте нашето си тип 500 вместо 00.
Идеята е за този хляб да се комбинират брашно от твърда и мека пшеница, това е.
Привет!
По какво се отличават външно двата вида яйца, за да знаем дали могат да издържат до 7 или до 25 дни? Или ако няма външни белези, как да разберем какви яйца имаме? Аз лично за пръв път чувам, че се делят на два вида според срока на годност и затова не ми е много ясно :) Обикновено винаги пазарувам в по- големи количества и по- рядко, затова когато купя яйца винаги ми стоят повече от 7 дни, и не винаги в хладилник.
Моите коментари