Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
И на мен така:)) Изобщо не ми се мисли след коледните празници какво ще показва кантара щом отсега съм на вълна шоколадови бонбони,сладки и какво ли не :))
Yordanka Kovacheva коментира:
Много благодаря за положителния отзив :) Сърдечни поздрави!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря за разкошната идея! Получи се супер вкусна питка, макар на вид да не успях да я докарам, тъй като при бухването люспичките на шарана се разделиха и като цяло се обезформи. Но като за първи опит съм доволна :) На следващия Никулден- отново! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте! Сокът в рецептата за напояване на бисквитите ли служи?
Yordanka Kovacheva коментира:
Пропуснала съм да напиша една от най- важните съставки в рецептата- захарта. Ако може да бъде добавена.. Количеството и е 200 г. Извинявам се за неудобството.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Ще ви поясня. Тези кюфтета са диетични, защото самата тиквичка е беден на мазнини и калории зеленчук. Тук е в комбинация със извара, която също е един от най- нискокалоричните млечни продукти. Има вариант да се използва и съвсем обезмаслена извара. Също така вместо цели яйца, в тези кюфтенца има само белтъци, които пак са нискокалорични! За плътност имаме ръжено брашно- освен, че е страшно полезно, то се използва в диети за намаляне на теглото и в борбата със затлъстяването. Подобрява инсулиновата зависимост и понижава нивата на лошият холестерол. Освен това подтиска апетита, засища много и поддържа това чувство за ситост дълго време. 130 г. ръжено брашно съдържа само 3 г. мазнини, а за сметка на това в него има огромен букет от полезни за организма съставки - фибри, минерали, протеини, фолиева киселина. Ръжта съдържа протеин, наречен секалин, който е разновидност на глутена и дори и да се счете за такъв пак е в много ниски нива и не е предпоставка за напълняване, а точно обратното. И все пак ръженото брашно винаги може да се замести от други - като например от овес или елда и по този начин кюфтетата да станат напълно безглутенови. Единственото по- калорично в рецептата е бадемовото брашно, но на фона на всички съставки, то е страшно малко количество и е по- скоро за баланс, тъй че е излишно и да го коментирам. Ако някой толкова го притеснява, може да го изключи и замести отново с овесено или друго брашно. И накрая- друга от причините, че кюфтета са диетични е факта, че са печени почти без мазнина, а не са пържени, каквито обикновено са всички кюфтета.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ви за пояснението, беше ми интересно да науча това и вече ще знам как и кога правилно да използвам термина. Сърдечен поздрав :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Хубав хляб се получи. Благодаря Ви!
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесно хлебче! Много съм доволна от резултата и благодаря :) (Отгоре го поръсих със царевичен грис за лека хрупкавина на коричката)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря. Използвах риба меч. Тя е плътна и по- стегната, с което е много подходяща за нанизване на шишчета.
Yordanka Kovacheva коментира:
Ястието е разкошно! Благодаря Ви. Аз добавих и дафинов лист, а гювеча пъхнах в студена фурна по правило. Наистина е много вкусно и го препоръчвам!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, Иви. Не се тревожи за звездичката, важни са думите :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много креативно!! Поздравления и едно голямо браво!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да :) Освен ефектно на вид, се оказа и супер вкусно :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте! Вероятно този тип брашно се продава в специализирани магазини, за хипермаркети не мога да ви кажа. Но мога да ви посъветвам ,ако не го откривате, просто използвайте нашето си тип 500 вместо 00. Идеята е за този хляб да се комбинират брашно от твърда и мека пшеница, това е.
Yordanka Kovacheva коментира:
Много благодаря. Рецептата е класика, която аз включих в моите любими ястия и там ще си заема почетно място :) Наистина си заслужава да се приготви.
Yordanka Kovacheva коментира:
Привет! По какво се отличават външно двата вида яйца, за да знаем дали могат да издържат до 7 или до 25 дни? Или ако няма външни белези, как да разберем какви яйца имаме? Аз лично за пръв път чувам, че се делят на два вида според срока на годност и затова не ми е много ясно :) Обикновено винаги пазарувам в по- големи количества и по- рядко, затова когато купя яйца винаги ми стоят повече от 7 дни, и не винаги в хладилник.
Yordanka Kovacheva коментира:
Влиза в сместта, няма къде другаде :) Ядките в кексовете се добавят винаги накрая,когато са на парченца. Пропуснала съм да го спомена, сори.