Форумните Постове на Нина Иванова Иванова

  • Най добрата рецепта?На първо място по името (дава насоки какво съдържа основно рецептата) и снимката. След това чета съдържанието и приготвянето и отмятам или за готвене или за пропускане
  • Нов формат на кулинарния ни конкурс с мноого наградиИдеята е просто страхотна! Подкрепям и поздравления!
  • Не мога да сготвя... ?Аз поширани яйца не мога да направя...какви ли не варианти съм пробвала и не и това е. Искам яйца Бенедикт да направя....е не съм се отказала де
  • Вафлени кори - търся изпитана рецептаИ аз се интересувам и ще следя с интерес. Предполагам някаква машинка за печенето трябва, нещо като тостер, като гофретник.
  • Какво обичате да готвите през лятото - по-прости или по-сложни рецепти???Да точно, по точно не можа и да го кажеш Сия. Пример: Вчера сутринта правих 4 вида сандвичи, с по-качествен колбас и сирене за децата че са малки и не им даваме още всичко, за възрастните - едни сандвичи по меки щото зъбите чувствителни, други сандвичи с еди какво си защото нещо си...Ми трябва ли да ги кача всички? 30 мин - 4 вида. Е това 4 рецепти ли са? Днес имахме освен другите неща които готвих, пържени тиквички. Е трябваше ли например да ги поръся с розова хималайска сол и да имам нова рецепта? Няма нищо лошо в ежедневните бих казала, а не прости рецепти. Просто не трябва да пълним сайта с тях....покажи още
  • Какво обичате да готвите през лятото - по-прости или по-сложни рецепти???Ми то администраторите не са пъдари, че да проверяват на всички пържените тиквички и картофки дали точно тези ги има. То и ние малко от малко трябва да им помагаме.
  • Имате ли си кулинарен тефтер?Нямам, гледам всичко да е в електронен вариант. Даже кулинарен блог имам, но не съм писала скоро, защото нямам време. Рецептите, които пробвам ги качвам тук.
  • Какво бихте готвили, ако сте на почивка?Макар готвенето да ми е слабост, на почивка ако съм не готвя. Обикновено съм в друг град(или държава) и се стремя да опитам типични за там храни...пържените картофи и в нас мога да си ги пържа и ям
  • Дайте идея какво може да се сготви със сварените останали яйца?Предястие - пълнените варени яйца. Разполовява се яйцето, маха се жълтъка и стрива с другите неща от плънката например печена червена чушка и маслини и после с плънката се пълнят. Или с друга плънка на вкус и някакъв сос нещо с горчица и майонеза.. Шотландски яйца - яйцата са облечени в кайма. Това се сещам на първо четене а и руло Стефани ама то е подобие на горното....покажи още
  • Готвили ли сте агнешки котлети?Хи хи като се има предвид че навсякъде в готвеното сложих по някоя минута от мен че и аз кървави не ги обичам в интерес на истината на вкус добре и не е сурово...ама рязането ме съсипа просто.
  • Готвили ли сте агнешки котлети?То проблемът не беше в оголването а в нарязването. Реших цяло парче с 4 котлетчета да го сготвя и после да нарежа ( така ставало по-крехко).Обаче толкова е трудно, че ми трябваше сатърче. Възможно е костта която ги съединява да е била по-дебела, обаче голям зор видях докато ги нарежа. Изпада ми билковата коричка и ги насякох грозно от зор. Това имах предвид, че в Мастър шеф не съм видяла някой да си е застъпил с крак котлетите и да се пъне при рязането на вече сготвени котлети Следващият път ще разпитам в месарницата, че тези майка ги беше купила, и аз за пръв път готвих агнешки котлетчета и представа си нямам как се режат, но не е възможно да е толкова трудно....покажи още
  • Готвили ли сте патешко магре?Благодаря за рецептата Мари! Със сигурност ще пробвам да сготвя патешко магре и ще имам тази рецепта в предвид
  • Какви десерти приготвяте за Великден, освен традиционните козунациАз правя меденки в тематични форми на яйца, пилета, зайчета и тн. и ги украсявам с фондан или захарна глазура.
  • Трябва ли да се преварява водата за бебета?До 6 месеца преварявах, после минахме на Бебелан (не се преварява и доколкото знам и може и съвсем от бебешка възраст да се ползва ама аз все пак преварявах), и сега са на изворни с розов етикет.
  • Как да използвам пащърнак?Не го харесвам,майка го харесва и слага в супи. Бях страшно учудена как двете ми щерки го ядяха като ги захранвах с него
  • Колко яйца боядисвате за Великден?Ние около 35-40 обикновено, майка боядисва първия тур, после аз...за да не се бутаме . Обикновено в Събота, тъй като сме рано на работа и просто няма кога...
  • Какви традиционни храни се приготвят във вашия край за Великден?В нас се готви обикновено агнешко месо и дроб сърма, правя козунак а за в работата за подаръци правя бисквитки украсени с фондан или айсинг във форми на яйца, зайчета и прочие...
  • Каква е разлика между еклери и профитероли?Мисля че профитеролите са малки и кръгли и се сервират върху или с някакъв сос а еклерите са обикновено продълговати и по-големи