Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чийзкейк с агар-агарОт сметаната заделете 100 мл и разтворете агар-агара.
Сложете бисквитите с кравето масло в кухненски робот. Смелете до еднородна смес. Прехвърлете ги в ринг за торта с падащо дъно. Притиснете и загладете с лъжица равномерно...
18 Окт.
2
Панакота с агар-агарСложете в касерола сметаната, прясното мляко (150 мл) и захарта.
Оставете да заври на котлона.
В останалата част (от прясното мляко) разтворете агар-агара.
Добавете го в касеролата и варете 1-2 минути.
Махнете...
16 Май
Агар-агарАгар-агар или само агар представлява желиращ агент – полизарид, който се добива от няколко вида червени водорасли. Това е смес на полизахаридите агаропектин и агароза от водораслите Gelidium, Gracilaria, Geranium и други,...
20 Февр.
3
Боровинков чийзкейк с агар-агарСложете бисквитите в кухненски робот заедно с разтопеното краве масло и смелете на дребно.
Извадете и прехвърлете във форма за торта с падащо дъно.
Загладете и притиснете равномерно с лъжица. Оставете в хладилника...
23 Ноем.
Желирани бонбони с агар-агарРазтворете агар-агара в 100 мл от сока.
Останалата част сложете на котлона в касерола да заври.
Добавете агара и при непрекъснато бъркане варете 2 минути.
Изключете и разпределете сместа във формата. Оставете в...
07 Ноем.
1
Агар-агар - японското чудоАгар-агар е продукт с растителен произход, получен от червени водорасли. Можете да го използвате при направата на пудинги, желета, мармалади, конфитюри, кремове, но и не само. Ето какви са неговитеполезни свойства...
24 Септ.
Желатин и агар агар в безглутеновото готвенеАко поддържате безглутенова диета, най-вероятно ви се налага да търсите храни без глутен. Глутенът, който се намира в зърната, особено в пшеничното брашно, изпълнява определени функции в готвенето и печенето, които...
23 Юли
Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?Мизу йокан е традиционен японски десерт. Йокан е общ термин, който се отнася до този желеобразен десерт, приготвен от червени бобчета, агар и захар. Червените бобчета адзуки са под формата на цубуан (гладка червена бобова...
25 Февр.
За вегетарианския желатинЖелатинът (от френски език: gelatine) е прозрачна, безцветна, особено чуплива в сухо състояние и безвкусна субстанция. Той е прост белтък.
Но какво е общото между желатин и скелет? Това, че желатинът се произвежда от...
19 Дек.
Веган ванилово-какаов желиран десертВъв водата се разтваря агар-агарът. Слага се на котлона да заври и след това се оставя настрана.
Смесват се 1 ч.л. царевично брашно с 2 с.л. мляко и се оставя настрана.
В тенджерка се слага 1 ч.ч. мляко с 3 с.л. захар...
03 Август
Кето панакота с рози и матчаСлагаме сметаната на котлона да се затопли и добавяме какаовото масло, матчата и агар-агар.
Бъркаме, докато всичко се разтвори изключваме котлона.
Слагаме розовите листенца и бъркаме на изключен котлон.
Може да...
29 Август
Достъпни заместители на екзотични храниВ опита си да направят семейното меню по-интересно и разнообразно все повече домакини прибягват до популярни чуждестранни рецепти, съдържащи екзотични за България храни. Когато близо до нас има голяма хранителна верига,...
04 Окт.
Йогурт Панакота с Матча и плодовеКласическата панакота е бяла. Но сега дори в Италия правят панакота с различни добавки - плодове, шоколад и др.
Панакота с плодове е десерт, който завладява със своята лекота, приятна текстура и деликатен вкус! За да...
24 Януари
Желирани кубчета от кивиОбелете кивито и го нарежете на ситно. Пасирайте го в блендера с 1/2 ч.ч. вода.
Сложете сместа на слаб огън. Прибавете захарта и агар–агар.
Щом сместа кипне, отстранете от котлона и продължете да бъркате още няколко...
04 Февр.
1
Кето десерт с кисело млякоЧиата се поставя в купа с киселото мляко и се оставя в хладилника за едно денонощие.
В съд се поставя водата и агар-агара, разбъркайте и се оставя настрани за няколко минути.
Изкарайте от хладилника чиата и киселото...
17 Август
Желиран веган десерт с боровинки и диняИзключително свеж летен десерт без животински продукти, тъй като ще приготвим боровинковото желе вместо с желатин, с агар агар, който е изцяло на растителна основа.
Боровинките се смилат със 75 грама от захарта. Прецеждат...
26 Август
От какво се прави желатина?Желатинът е прост белтък, който се получава при хидролизата на колагена от животинските кости или хрущяли, варени във вода. Получените гранули лесно се разтварят във вода, а самият разтвор има способността да сгъстява...
18 Ноем.
Плодово Парфе с Прясно МлякоСложете замразените плодове в касерола заедно със захарта (1 с.л).
Изчакайте да заври, намалете и оставете да изври водата. Махнете от котлона и прецедете през цедка.
Разтворете агар-агара в 100 мл от прясното мляко...
06 Ноем.
Как да си направим желе?Желето е един от любимите десерти на децата, които го обожават във всичките му разновидности - от вкусни желирани бонбонки до изискани десерти с желирана глазура. Желирана е дори любимата на господата Торта с джолан...
05 Окт.
Веган сирене от шамфъстъкНакиснете шамфъстъка с вода и щипка сол и оставете за една нощ.
На другия ден отлейте половината вода.
Прибавете останалите съставки при фъстъците и останалата вода освен агар агара. Блендирайте всичко до получаването...
14 Окт.
Панакота с мангоВ касерола сложете сметаната, захарта и 150 мл от млякото. Оставете на котлона да заври.
В останалото разтворете агар-агара и добавете в касеролата.
Варете 1-2 минути. Махнете и разпределете в подходящи чашки....
16 Май
Веган топено сиренеКашуто се измива и се накисва в около 2 ч.ч. вода за 6 часа. След това се пасира със същата вода. Получената течност се филтрира с едра цедка.
След това се загрява на огъня за малко и в нея се добавят зехтинът, солта,...
11 Окт.
Крем с желатин за тортаСложете млякото в тенджерка да се свари. Разбийте жълтъците със захарта и брашното, да се получи лека и пенлива смес. Добавете врящото мляко, като разбърквате непрекъснато.
Сложете отново крема на огъня и оставете да заври...
01 Март
Какво да правя, ако желатинът не се втвърди?Желатинът е прост белтък, получен в резултат на хидролиза на колагена от животински кости и хрущяли при варенето им във вода. През последните години у нас навлезе и растителния желатин, направен от агар-агар, който...
09 Дек.
Какъв желатин се продава в магазините?Желатинът е ценен помощник в кухнята, без чиято помощ вкусната торта с плодове, крем със сметана и желатин или желираният език биха били кулинарен мираж. Желатинът е прост белтък, получен при хидролиза на на колаген...
18 Ноем.