Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Чийзкейк с агар-агарЧийзкейк с агар-агар
18 Окт.
2
От сметаната заделете 100 мл и разтворете агар-агара. Сложете бисквитите с кравето масло в кухненски робот. Смелете до еднородна смес. Прехвърлете ги в ринг за торта с падащо дъно. Притиснете и загладете с лъжица равномерно...
Панакота с агар-агарПанакота с агар-агар
16 Май
Сложете в касерола сметаната, прясното мляко (150 мл) и захарта. Оставете да заври на котлона. В останалата част (от прясното мляко) разтворете агар-агара. Добавете го в касеролата и варете 1-2 минути. Махнете...
Агар-агарАгар-агар
20 Февр.
3
Агар-агар или само агар представлява желиращ агент – полизарид, който се добива от няколко вида червени водорасли. Това е смес на полизахаридите агаропектин и агароза от водораслите Gelidium, Gracilaria, Geranium и други,...
Боровинков чийзкейк с агар-агарБоровинков чийзкейк с агар-агар
23 Ноем.
Сложете бисквитите в кухненски робот заедно с разтопеното краве масло и смелете на дребно. Извадете и прехвърлете във форма за торта с падащо дъно. Загладете и притиснете равномерно с лъжица. Оставете в хладилника...
Желирани бонбони с агар-агарЖелирани бонбони с агар-агар
07 Ноем.
1
Разтворете агар-агара в 100 мл от сока. Останалата част сложете на котлона в касерола да заври. Добавете агара и при непрекъснато бъркане варете 2 минути. Изключете и разпределете сместа във формата. Оставете в...
Агар-агар - японското чудоАгар-агар - японското чудо
24 Септ.
Агар-агар е продукт с растителен произход, получен от червени водорасли. Можете да го използвате при направата на пудинги, желета, мармалади, конфитюри, кремове, но и не само. Ето какви са неговитеполезни свойства...
Желатин и агар агар в безглутеновото готвенеЖелатин и агар агар в безглутеновото готвене
23 Юли
Ако поддържате безглутенова диета, най-вероятно ви се налага да търсите храни без глутен. Глутенът, който се намира в зърната, особено в пшеничното брашно, изпълнява определени функции в готвенето и печенето, които...
Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?
25 Февр.
Мизу йокан е традиционен японски десерт. Йокан е общ термин, който се отнася до този желеобразен десерт, приготвен от червени бобчета, агар и захар. Червените бобчета адзуки са под формата на цубуан (гладка червена бобова...
За вегетарианския желатинЗа вегетарианския желатин
19 Дек.
Желатинът (от френски език: gelatine) е прозрачна, безцветна, особено чуплива в сухо състояние и безвкусна субстанция. Той е прост белтък. Но какво е общото между желатин и скелет? Това, че желатинът се произвежда от...
Веган ванилово-какаов желиран десертВеган ванилово-какаов желиран десерт
03 Август
Във водата се разтваря агар-агарът. Слага се на котлона да заври и след това се оставя настрана. Смесват се 1 ч.л. царевично брашно с 2 с.л. мляко и се оставя настрана. В тенджерка се слага 1 ч.ч. мляко с 3 с.л. захар...
Кето панакота с рози и матчаКето панакота с рози и матча
29 Август
Слагаме сметаната на котлона да се затопли и добавяме какаовото масло, матчата и агар-агар. Бъркаме, докато всичко се разтвори изключваме котлона. Слагаме розовите листенца и бъркаме на изключен котлон. Може да...
Достъпни заместители на екзотични храниДостъпни заместители на екзотични храни
04 Окт.
В опита си да направят семейното меню по-интересно и разнообразно все повече домакини прибягват до популярни чуждестранни рецепти, съдържащи екзотични за България храни. Когато близо до нас има голяма хранителна верига,...
Йогурт Панакота с Матча и плодовеЙогурт Панакота с Матча и плодове
24 Януари
Класическата панакота е бяла. Но сега дори в Италия правят панакота с различни добавки - плодове, шоколад и др. Панакота с плодове е десерт, който завладява със своята лекота, приятна текстура и деликатен вкус! За да...
Желирани кубчета от кивиЖелирани кубчета от киви
04 Февр.
1
Обелете кивито и го нарежете на ситно. Пасирайте го в блендера с 1/2 ч.ч. вода. Сложете сместа на слаб огън. Прибавете захарта и агар–агар. Щом сместа кипне, отстранете от котлона и продължете да бъркате още няколко...
Кето десерт с кисело млякоКето десерт с кисело мляко
17 Август
Чиата се поставя в купа с киселото мляко и се оставя в хладилника за едно денонощие. В съд се поставя водата и агар-агара, разбъркайте и се оставя настрани за няколко минути. Изкарайте от хладилника чиата и киселото...
Желиран веган десерт с боровинки и диняЖелиран веган десерт с боровинки и диня
26 Август
Изключително свеж летен десерт без животински продукти, тъй като ще приготвим боровинковото желе вместо с желатин, с агар агар, който е изцяло на растителна основа. Боровинките се смилат със 75 грама от захарта. Прецеждат...
От какво се прави желатина?От какво се прави желатина?
18 Ноем.
Желатинът е прост белтък, който се получава при хидролизата на колагена от животинските кости или хрущяли, варени във вода. Получените гранули лесно се разтварят във вода, а самият разтвор има способността да сгъстява...
Плодово Парфе с Прясно МлякоПлодово Парфе с Прясно Мляко
06 Ноем.
Сложете замразените плодове в касерола заедно със захарта (1 с.л). Изчакайте да заври, намалете и оставете да изври водата. Махнете от котлона и прецедете през цедка. Разтворете агар-агара в 100 мл от прясното мляко...
Как да си направим желе?Как да си направим желе?
05 Окт.
Желето е един от любимите десерти на децата, които го обожават във всичките му разновидности - от вкусни желирани бонбонки до изискани десерти с желирана глазура. Желирана е дори любимата на господата Торта с джолан...
Веган сирене от шамфъстъкВеган сирене от шамфъстък
14 Окт.
Накиснете шамфъстъка с вода и щипка сол и оставете за една нощ. На другия ден отлейте половината вода. Прибавете останалите съставки при фъстъците и останалата вода освен агар агара. Блендирайте всичко до получаването...
Панакота с мангоПанакота с манго
16 Май
В касерола сложете сметаната, захарта и 150 мл от млякото. Оставете на котлона да заври. В останалото разтворете агар-агара и добавете в касеролата. Варете 1-2 минути. Махнете и разпределете в подходящи чашки....
Веган топено сиренеВеган топено сирене
11 Окт.
Кашуто се измива и се накисва в около 2 ч.ч. вода за 6 часа. След това се пасира със същата вода. Получената течност се филтрира с едра цедка. След това се загрява на огъня за малко и в нея се добавят зехтинът, солта,...
Крем с желатин за тортаКрем с желатин за торта
01 Март
Сложете млякото в тенджерка да се свари. Разбийте жълтъците със захарта и брашното, да се получи лека и пенлива смес. Добавете врящото мляко, като разбърквате непрекъснато. Сложете отново крема на огъня и оставете да заври...
Какво да правя, ако желатинът не се втвърди?Какво да правя, ако желатинът не се втвърди?
09 Дек.
Желатинът е прост белтък, получен в резултат на хидролиза на колагена от животински кости и хрущяли при варенето им във вода. През последните години у нас навлезе и растителния желатин, направен от агар-агар, който...
Какъв желатин се продава в магазините?Какъв желатин се продава в магазините?
18 Ноем.
Желатинът е ценен помощник в кухнята, без чиято помощ вкусната торта с плодове, крем със сметана и желатин или желираният език биха били кулинарен мираж. Желатинът е прост белтък, получен при хидролиза на на колаген...