Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?

Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?
Снимка: itsmydish.com
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.

Мизу йокан е традиционен японски десерт. Йокан е общ термин, който се отнася до този желеобразен десерт, приготвен от червени бобчета, агар и захар. Червените бобчета адзуки са под формата на цубуан (гладка червена бобова паста) или кошиан (груба червена бобова паста).

Йокан обикновено се оформя в дълъг правоъгълен блок, който след това се нарязва преди сервиране. Мизу йокан е тип йокан, който има по-високо съдържание на вода от традиционния йокан. Често се охлажда и се сервира по време на горещите летни месеци и е доста освежаващ десерт. Има няколко вида вкусове на този десерт.

Примерите за допълнителни съставки включват храни като нарязани кестени, сладки картофи и плодове. Друг популярен вкус е този на зелен чай. Използвайте предварително направена бобова паста, а накрая задължително сервирайте десерта охладен.

Какво ви е нужно: 2 супени лъжици агар агар; вода за накисване на агар агар; 1 и 1/4 чаша вода; 1 чаша кафява захар; 1 и 1/2 чаша червена бобова паста.

Как да го направим: Пригответе желатиновата (агар агар) смес, като я накиснете във вода. След това отстранете агар агара от водата и изстискайте, за да отстраните излишната вода. В средна тавичка добавете желатина с 1 1/4 чаша вода и ги загрейте, докато постоянно разбърквате.

Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?
Снимка: itsmydish.com

След това намалете котлона на ниска степен и оставете да къкри докато агар агар се разтвори напълно. През цялото време не забравяйте да разбърквате. Добавете предварително направената сладка червена бобова паста. Разбърквайте постоянно, като се уверите, че бобовата паста се разрежда в агарн агар и водата.

Оставете да ври на тих огън докато се сгъсти. Изсипете сместа в плитък правоъгълен пластмасов контейнер. Оставя се да се охлади до стайна температура и след това се съхранява в хладилник. Мизу йокан трябва да стане твърдо. Нарежете на малки блокове и сервирайте охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest