Лукулусовата смес е вкусен пълнеж за сладкиши, сервирани
изстудени.
Могат да се срещнат в интернет пространството приготвените с нея рецепти под името "студено куче". Тя е популярна сладкарска смес, която произхождаща от Източна Германия. С нея се приготвя главно студена шоколадово-бисквитена торта, която има наситен и засищащ вкус.
Торта с лукулусова смес от ром и кафе
Необходими продукти:
300 гр. кокосова мазнина, 125 гр. пудра захар, 45 гр. какао на прах, 2 -3 яйца, 400 гр. маслени бисквити, 8 гр. ванилова захар, 1/2 чаена лъжичка кафе, 1 супена лъжица ром
Начин на приготвяне: Затоплете кокосовата мазнина на слаб огън. Междувременно смесете захарта, какаото на прах, ванилията, рома, кафето и яйцата. Добавете кокосовата мазнина много бавно към сместа. Постелете лист пергаментова хартия във форма за торти. Изсипете какаовата смес, след това наредете един слой с бисквити и продължете да редите тортата, като слагате от сместа и бисквитите. Накрая трябва да завършите със слой какаова смес. Сложете тортата в хладилника за най-малко 3-4 часа.
Торта с лукулусова смес и счукани орехи
Необходими продукти:
300 гр. кокосова мазнина, 125 гр. пудра захар, 45 гр. какао на прах, 3 яйца, 400 гр. маслени бисквити, 100 гр. счукани орехи
Начин на приготвяне:
Пудрата захар, какаото на прах и трите яйца се смесват в купа. Към тях бавно се добавя разтопената кокосова мазнина. Топим я на слаб огън.
След като се получи хомогенна смес, тя започва да се излива върху пергаментова хартия в специална тавичка за приготвянето на торта. Отгоре се подреждат бисквитите. Правят се няколко пласта, като се завършва при намазването със слоя от какао. На всеки слой с какао се поръсва отгоре с начуканите орехчета. Когато тортата бъде завършена, се слага в хладилник за около 4 часа или докато стегне.
Торта с лукулусова смес и шоколадов чипс с вкус на лимон
Необходими продукти: 300 гр. кокосово масло, 125 гр. пудра, захар, 45 гр. какао на прах, 3 яйца, бишкоти, 1 пакетче ванилова захар, 50 гр. лиминово-шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
В купичка разбъркваме какаото, пудрата захар, ваниловата захар, трите яйца. След като смесим всички съставки, добавяме бавно разтопената мазнина от кокос. Взимаме бишкоти и ги слепваме със сместа. След това ги подреждаме в тавичка и ги заливаме с останалия какаов сос. Отгоре поръсваме с шоколадовия чипс. Оставяме бишкотите да се охладят в хладилника за два часа.
Торта от лукулусова смес с начукан черен шоколад и стафиди
Необходими продукти: 300 гр. кокосова мазнина, 125 гр. пудра захар. 45 гр. какао на прах, 3 яйца, 1 пакетче ванилова захар, 400 гр. маслени бисквити, 50 гр. начукан черен шоколад, 1 супена лъжица ром, 100 гр. стафиди
Начин на приготвяне:
Смесете пудрата захар, какаото, яйцата, ванилията и рома в купа. Към тях прибавете разтопената кокосова мазнина. Залейте с част от получената смес дъното на форма за торта, на която преди това сте намазнили пергаментова хартия. След това посипете над първия слой със смес стафиди и шоколад. Отгоре наредете бисквитите.
Старайте се да покрият напълно какаовия сос. След като сте наредили бисквитите, повторете и изсипете отново какаова смес. Редувайте я с бисквитите, докато не свършат продуктите. На всеки слой със сос слагайте от начукания шоколад и стафидите. Когато тортата е готова, я оставете да се охлади в хладилник за 4 часа.
Торта от лукулусова смес с кокос и лешници
Необходими продукти: 300 гр. кокосова мазнина, 125 гр. пудра захар, 45 гр. какао на прах, 3 яйца, 400 гр. маслени бисквити, 100 гр. счукани лешници, 1 супена лъжица ром, 1 пакетче кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Смесете пудрата захар, рома, какаото и яйцата в купа. Към сместа прибавете разтопената на тих огън кокосова мазнина. Разбъркайте добре, за да се смесят хомогенно всички съставки. След това във форма за правене на торти върху пергаментова хартия изсипете малко от какаовата смес.
Отгоре поръсете с начуканите лешници и завършете с бисквити, които сложете отгоре. Редувайте няколко слоя какаова смес с бисквити, като не забравяйте при всеки шоколадов слой да поръсвате с лешниците. Накрая посипвате със кокосови стърготини повърхността на тортата. Сладкишът се слага в хладилника за 4 часа, за да се охлади.
Коментари