Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Драконов ПлодДраконов Плод
19 Февр.
5
Видове драконов плод Драконовият плод основно бива три вида. Първият е червена питая. Той има червена кора и бяла месеста част. Вторият е питая Коста Рика – притежава червена кора и червена месеста част....
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Вземете една чаша за мелба. Сложите на дъното малко горски плодове (малини, къпини, боровинки), сложете няколко топки домашен млечен сладолед с горски плодове, гарнирайте със сладко от ягоди, котешки езичета и плодчета...
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди. Ако вашият блендер не е подходящ за разбиване на лед, тогава него...
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
Направете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона. Направете крема, като сложите в купа сметаната...
Как да приготвим и консумираме Драконовия плодКак да приготвим и консумираме Драконовия плод
10 Февр.
Не режете драконовия плод, докато не сте готови да го изядете. Веднъж нарязан, той трябва да бъде охладен в плътно затворен контейнер, точно както повечето отрязани плодове....
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?
02 Окт.
Вижте още: - Как да приготвим и консумираме драконов плод; - Питая за закуска е хит;...
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешки дробчета с плод от хвойна
06 Март
Пилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца. В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер. Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер. Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодКопринени ябълкови палачинки с цели парченца плод
16 Септ.
Обелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани. Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар....
Монк (Плод)Монк (Плод)
19 Дек.
Монк е сравнително нов натурален подсладител, който напоследък се превърна в истински хит в кулинарния свят. Преди обаче да разгледаме монк, нека се запознаем с растението, участващо в производството му. Плодът Монк представлява...
Киви - женският плодКиви - женският плод
21 Септ.
Кивито е изключително здравословен и полезен плод. Месестата част на кивито обикновено е зелена или жълта в зависимост от сорта. Плодовете се използват за салати, ястия, десерти за отслабване и разкрасяване. Кивито...
Чудният плод помелоЧудният плод помело
21 Януари
3
Знаете ли колко полезно за вашето здраве може да бъде помелото! Удивително полезно! Помелото е тропически плодове от вида Цитруси. Теглото на големите екземпляри от плода може да достигне до 10 кг! Помелото може да...
Авокадото плод ли е?Авокадото плод ли е?
08 Януари
Авокадото си е спечелило почетно място като една от най-популярните храни заради изключително полезното си съдържание на хранителни вещества и разнообразните си кулинарни приложения. Богато на фибри, калий, здравословни...
Божествен плод - райската ябълкаБожествен плод - райската ябълка
24 Окт.
Райската ябълка се нарича още божествен плод. Това ѝ наименование изобщо не е случайно. Недолюбвана несправедливо от някои, тя е една истинска витаминозна бомба. От хилядолетия са известни множеството лечебни свойства...
Мушмулата като лечебен плодМушмулата като лечебен плод
03 Окт.
Мушмулата е познат на всички плод, но освен кулинарна, тя има и лечебна стойност. Съставът на мушмулата съдържа доста голямо количество аскорбинова киселина (витамин С), която помага за повишаване и укрепване на...
Кой плод какво лекува?Кой плод какво лекува?
06 Март
Черна боровинка Листата и плодовете на черната боровинка помагат при бронхит и стомашно-чревни разтройства. Къпина Отвара от млади листа от къпина помагат при диария. Малина Листата и плодовете на малината...
Източните дракониИзточните дракони
04 Януари
2
Тронът на императора се е наричал Трон на Дракона, а лицето на императора – Лицето на Дракона. Когато някой император умирал, казвали, че той е отлетял на небето върху гърба на дракон....
Видове ПатладжаниВидове Патладжани
14 Юни
Всички видовете на пазара са различни и налични, като всеки предлага изобилие от хранителни ползи и е идеален за различни рецепти....
Видове флавоноидиВидове флавоноиди
20 Юни
В аптеките можете да ги намерите в таблетки, но факт е, че тези вещества действат най-добре заедно със собствените си видове....
Видове ризотоВидове ризото
19 Март
Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков. Консистенцията му е водна, подобна на крем, а вкусът на ориза - богат и различим....
Видове брашноВидове брашно
20 Май
Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно....
Видове сандвичиВидове сандвичи
11 Април
Сандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки...
Видове зелеВидове зеле
18 Април
За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...
Видове оцетВидове оцет
30 Май
Разни хора -различни видове оцет....