Gotvach.bg»Статии»Замразяване на спанак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на спанак

Търсиш информация за Замразяване на спанак? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на спанак.
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Затова оризът като цяло не е подходящ за замразяване, когато е сготвен. Изключение правят ястия като спанак с малко ориз или други комбинации, в които оризът е в малки количества....
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
1
Не го дръжте прекалено дълго във водата; - Ако сте изпълнили правилно всичко, казано до тук, можете да използвате бланширания спанак както за непосредствена консумация, така и за замразяване....
За или против замразения спанакЗа или против замразения спанак
По принцип спанакът се замразява почти веднага след неговото набиране, а това е и тайната на неговата по-голяма полезност....
Основни правила при замразяването на зеленчуциОсновни правила при замразяването на зеленчуци
Единствено зелето и спанакът се бланшират само за 1 до 2 минути. Продуктите, които не трябва да се обработват топлинно преди замразяване, са магданоз, копър, гъби, целина....
СпанакСпанак
Този вид спанак се използва за консервиране или замразяване, както и за супи, бебешки храни и друг вид обработка. Спанак Савой Савой има сбръчкани, къдрави тъмнозелени листа....
Как да замразите плодове и зеленчуци във фризераКак да замразите плодове и зеленчуци във фризера
За някои зеленчуци като спанак, ситно нарязан праз и други са подходящи и пластмасовите съдове. Порциите не бива да надвишават 1 кг....
Основни правила за бланширане на зеленчуциОсновни правила за бланширане на зеленчуци
1
Зелето и спанака е препоръчително да се размразят частично преди готвене. Веднъж размразени, продуктите не бива да се замразяват повторно....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
Желателно е зеленчуци, като спанак, зеле и др. да са частично размразени преди готвене. Веднъж размразени, продуктите не се замразяват отново. Те трябва да се използват на момента....
Български домати пазят от ракБългарски домати пазят от рак
Освен за директна консумация, българските оранжево-жълти домати, спокойно могат да се сушат или замразяват без да се притеснявате, че може да загубят от ценните си свойства....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
1
Замразяване Французите често казват, че замразяването има много предимства....
Нестандартни идеи с кори от лазаняНестандартни идеи с кори от лазаня
- наложена баница със сирене, яйца и спанак вместо с обикновени кори за баница; - торта Наполеон; - блатове за бисквитена торта вместо бисквити; - най-различни ястия, в които бих употребила макарони, фиде...
Не дръжте бананите и доматите на студеноНе дръжте бананите и доматите на студено
Подходящите зеленчуци пък са спанак, моркови, целина, репички, салата....
Как да сготвим домашна супа за душата?Как да сготвим домашна супа за душата?
Най-добре се съхраняват през съответния за тях сезон /най-вече края на лятото и есента/, като се замразяват в прясно състояние или като изсушена подправка....
Здравето е в тези 6 витамина! Ето как да си набавитеЗдравето е в тези 6 витамина! Ето как да си набавите
Може да запазим витамина при замразяване или при стерилизация на плодовете или зеленчуците, а също така и като приготвяме сокове, желета и сладка....
Правила за отглеждане на ранни зеленчуциПравила за отглеждане на ранни зеленчуци
Пазете от замръзване за ранни зеленчуци Ранните зеленчуци са податливи на щети от замръзване, което може да настъпи дори след последната дата на замръзване във вашия район....