Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Мармалад от мушмули в бурканиМармалад от мушмули в буркани
21 Дек.
Готовата смес от мушмули се нанасипва в буркани и след това се кипват около 10 мин да дръне капачката. Става много вкусен и ароматен мармалад от мушмули в буркани....
Мармалад от мушмулиМармалад от мушмули
02 Февр.
Избират се меки мушмули, които се сваряват на тих огън за около 10 минути. След това се прецеждат през гевгир....
Да си направим мармалад от мушмулиДа си направим мармалад от мушмули
31 Окт.
Мармаладът от мушмули се разсипва топъл в предварително затоплени буркани. Така се оставя да изстине напълно, след което се затварят....
Бухтички-мушмулиБухтички-мушмули
26 Януари
2
Забърквате тестото от всички продукти. Оставяте за 10 минути, след което с намаслена чаена лъжичка пускате в сгорещена мазнина. Поръсвате с пудра захар и сервирате....
Напитка от мушмулиНапитка от мушмули
22 Август
Сложете пресните, узрели мушмули в дамаджана с широк отвор и ги залейте със захарния разтвор. Дръжте ги стайна температура и след 2-3 дни напитката ще започне да ферментира....
Компот от мушмулиКомпот от мушмули
28 Юли
Почиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан. Слагате захарта и наливате вода до ръба. Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите. Когато ври половин, час са готови....
МушмулаМушмула
04 Дек.
3
Отстранете канелата и разсипете мармалада от мушмули в затоплени бурканчета, които се затварят веднага. Ползи от мушмула Редица ползи от консумацията на мушмули, могат да бъдат изброени....
Здравословни ползи от мушмулаЗдравословни ползи от мушмула
09 Юни
Също се препоръчва консумация на мушмули при бъбречни заболявания, понеже мушмулите съдържат висок процент молекулярна вода (молекулярна структура)....
Перфектният домашен мармалад в 3 идеиПерфектният домашен мармалад в 3 идеи
05 Юни
Ето защо тук ще Ви предложим 3 идеи как да си приготвите перфектния домашен мармалад: Мармалад от ягоди Необходими продукти: 3 кг ягоди, 1 кг захар....
Да си направим мармалад от шипкиДа си направим мармалад от шипки
05 Окт.
От пет килограма шипки трябва да се получи около два килограма мармалад от шипки....
Разликата между конфитюр, мармалад и сладкоРазликата между конфитюр, мармалад и сладко
23 Юли
2
За него се използват най-хубавите плодове, останалите се използват за приготвянето на мармалад и конфитюр....
Мармалад асортиМармалад асорти
25 Август
1
Мармалад асорти е чудна добавка към пържени филийки, мекици, бухти и др....
Ябълков мармаладЯбълков мармалад
27 Април
1
Сложете ябълковото пюре и захарта да се варят, докато се получи гъст мармалад. Разсипете го горещ в бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу. Ябълковият мармалад е готов....
Триплодов мармаладТриплодов мармалад
30 Януари
Когато мармаладът се сгъсти, прибавяме 2 кг. захар. Доваряваме мармалада, след което, още горещ, го насипваме в бурканчета и стерилизираме 5-10 мин....
Дюлев мармаладДюлев мармалад
11 Юни
След което разсипете готовия мармалад в буркани и ги затворете плътно....
Тиквен МармаладТиквен Мармалад
06 Юни
На другия ден ги сварявате до получаването на гъст мармалад. Докато е още гореща, изсипваме сместа в затоплени бурканчета, накрая ги обръщаме наопаки....
Шипков мармаладШипков мармалад
06 Юни
1
Докато е още горещ, мармаладът се изсипва в сухи затоплени съдове. Оставяме го открит, докато на повърхността му се образува корица. Готовият мармалад се покрива с пергаментова хартия и капак....
Малинов мармаладМалинов мармалад
07 Септ.
1
Разсипете горещия мармалад в сухи буркани и след като изстинат, ги затворете с капачки....
Обикновен мармаладОбикновен мармалад
30 Август
За да се сгъсти добре и да не горчи, мармаладът се бърка постоянно. Готовия мармалад се насипва в буркани, затварят се и се стерилизират за няколко минути....
Тиквен МармаладТиквен Мармалад
06 Юни
На другия ден ги сварявате до получаването на гъст мармалад. Докато е още гореща, изсипваме сместа в затоплени бурканчета, накрая ги обръщаме наопаки....
Шипков мармаладШипков мармалад
06 Юни
1
Докато е още горещ, мармаладът се изсипва в сухи затоплени съдове. Оставяме го открит, докато на повърхността му се образува корица. Готовият мармалад се покрива с пергаментова хартия и капак....
Мушмулите спират кървенетоМушмулите спират кървенето
26 Ноем.
Плодовете на мушмулата могат да се консумират пресни или под формата на конфитюри, мармалади. От тях се приготвят още сокове и компоти....
Как се яде мушмулаКак се яде мушмула
30 Дек.
С гъста пулпа и текстура мушмулите имат много кулинарни приложения. Могат да се консумират сурови, да се добавят към сладкарски крем , сладкиши с мушмули или кисело мляко. Чудесно се комбинират със сирене....
Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?
19 Окт.
За произхода на самата дума "мармалад" има много противоречиви истории....
Как да приготвим лесно мармалад от портокалиКак да приготвим лесно мармалад от портокали
21 Март
Колкото е по-голямо количеството, толкова по-дълго мармаладът трябва да ври, а така се губят ароматите на сладкото. Използвайте обикновена кристална захар за мармалада....