Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Препечено сирене върху канапеБланширайте нарязаните на тънки ивички чушки, тиквички, моркови и лук в подсолена вода, после ги задушете под капак в олиото за кратко и оформете 2 канапета.
Нарежете сиренето на кръгли или правоъгълни парчета, поръсете...
01 Юли
Копривена каша с препечено брашноПоднесете копривената каша с препечено брашно поръсена със смлени орехи....
25 Април
Карфиол на фурна с препечено брашноКарфиолът се накъсва на розички и се измива. Бланшира се за 2-3 минути във вряла подсолена вода, след което се отцежда.
В тиган се сипва олиото и като се загрее, се прибавя брашното, разбърква се, и към него се прибавя...
10 Февр.
Препеченото пилешко е канцерогенноОбработеното пилешко месо може да бъде вредно за организма. До такива заключения са стигнали американски медици.
Учудващото е, че най-голяма опасност за здравето според учените крие не пърженото, а пилешкото месо, приготвено...
08 Август
1
Как се прави препечено брашно?Препеченото брашно се използва за приготвянето на каши с брашно, като например каша с брашно и коприва или каша с брашно и мед.
Най-бързо препичането става в микровълновата фурна....
08 Окт.
Еленско МесоЕленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Как да препечем ядките?По-добре е да ги препечете цели, а след като изстинат да ги начупите при необходимост. Колкото по-малки са ядките, толкова по-вероятно е да изгорят бързо....
20 Ноем.
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.
В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож.
По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз.
Всичко...
17 Януари
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз.
Загрейте мазнина и...
04 Дек.
Алергии към пилешко месоАлергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо.
Какво...
02 Януари
Руски предястия с месоПредястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря.
В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи...
31 Август
Как се карамелизира месо?Ако си избере говеждо или пък предпочитанията са месото да е по-препечено, ребърцата може да се приготвят във фурна, загрята на 180 градуса за 10 минути....
24 Февр.
Подправки за патешко месоПриготвените с патешко месо ястия не са много популярни на българската трапеза. Затова пък всеки, който желае да разнообрази менюто си и цени магията на правилно подбраните подправки, може да се отправи на кулинарно пътешествие...
07 Юли
1