Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Препечено сирене върху канапеПрепечено сирене върху канапе
01 Юли
Бланширайте нарязаните на тънки ивички чушки, тиквички, моркови и лук в подсолена вода, после ги задушете под капак в олиото за кратко и оформете 2 канапета. Нарежете сиренето на кръгли или правоъгълни парчета, поръсете...
Препечено и хрупкаво апетитно пилеПрепечено и хрупкаво апетитно пиле
23 Март
Препеченото и хрупкаво апетитно пиле е готово....
Копривена каша с препечено брашноКопривена каша с препечено брашно
25 Април
Поднесете копривената каша с препечено брашно поръсена със смлени орехи....
Карфиол на фурна с препечено брашноКарфиол на фурна с препечено брашно
10 Февр.
Карфиолът се накъсва на розички и се измива. Бланшира се за 2-3 минути във вряла подсолена вода, след което се отцежда. В тиган се сипва олиото и като се загрее, се прибавя брашното, разбърква се, и към него се прибавя...
Диета с препечени филииДиета с препечени филии
14 Август
Хлябът през цялото време да бъде препечен и пълнозърнест....
Препеченото пилешко е канцерогенноПрепеченото пилешко е канцерогенно
08 Август
1
Обработеното пилешко месо може да бъде вредно за организма. До такива заключения са стигнали американски медици. Учудващото е, че най-голяма опасност за здравето според учените крие не пърженото, а пилешкото месо, приготвено...
Как се прави препечено брашно?Как се прави препечено брашно?
08 Окт.
Препеченото брашно се използва за приготвянето на каши с брашно, като например каша с брашно и коприва или каша с брашно и мед. Най-бързо препичането става в микровълновата фурна....
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Как да препечем ядките?Как да препечем ядките?
20 Ноем.
По-добре е да ги препечете цели, а след като изстинат да ги начупите при необходимост. Колкото по-малки са ядките, толкова по-вероятно е да изгорят бързо....
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Нарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и...
Алергии към пилешко месоАлергии към пилешко месо
02 Януари
Алергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо. Какво...
Руски предястия с месоРуски предястия с месо
31 Август
Предястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря. В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи...
Как се карамелизира месо?Как се карамелизира месо?
24 Февр.
Ако си избере говеждо или пък предпочитанията са месото да е по-препечено, ребърцата може да се приготвят във фурна, загрята на 180 градуса за 10 минути....
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Приготвените с патешко месо ястия не са много популярни на българската трапеза. Затова пък всеки, който желае да разнообрази менюто си и цени магията на правилно подбраните подправки, може да се отправи на кулинарно пътешествие...