Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Грешки при приготвяне на яхнииНай-вкусната яхния се получава, когато правилно е приготвена запръжката от пържен лук и брашно. Брашното се добавя едва тогава, когато в резултат на пърженето лукът стане прозрачен....
26 Януари
3
Традиционни български яхнииЯхниите може да постни или месни, като за месните е необходимо повече време за приготвянето им и предварителна обработка на месото.
Постната боб яхния е вкусна и хранителна и подходяща за вегетарианци....
07 Дек.
Боб яхния с дъх на пролетНарязват се на дребно лукът, стеблата на подправките и чушката. След това ги запържете в олиото до златисто.
Добавете брашното и след като запържите и него, прибавете сол, черен пипер и червения пипер....
10 Януари
Пилешка яхния с грах на фурнаПилешкото месо (500 г) измиваме, подсушаваме и правим на порционни парчета. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме порциите пиле....
05 Април
Боб яхния с македонска наденица на скараПоставяме на котлона тенджера със зехтин. Добавяме нарязаните на много дребно лук, морков и чушка.
Запържваме докато лукът стане златист, като след това прибавяме нарязаните на малки кубчета домати....
07 Дек.
Яхния с праз и свинско на фурнаРазбъркайте и прехвърлете задушените зеленчуци върху месото, след което сложете яхнията да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути - до готовност на месото.
Яхнията с праз и свинско на фурна е готова....
30 Окт.
Вкусни яхнии от цял святна вкус
Начин на приготвяне: Тиквичките се обелват и нарязват на продълговати филии....
12 Май
Кюфтета яхния с чушки и домати на фурнаКюфтетата яхния с чушки и домати на фурна е много вкусна!...
30 Април
Яхния с картофи, наденица и ориз на фурнаИзсипваме сместа в дълбока тава, нареждаме наденицата и слагаме във фурната на 200 градуса да се запече. Преди да сервираме готовата яхния с картофи и наденица, поръсваме с копър и магданоз....
04 Окт.
Яхния с пресни картофи и бакла на зърнаНалива се топла вода, посолява се на вкус и яхнията се оставя да се готви на умерена температура, като периодично се разбърква.
Когато е готова яхнията с картофи и бакла, се прибавя нарязан на ситно пресен копър....
06 Юли
Трите най-апетитни яхнии с кюфтетаЕто защо е добре да се научите как да приготвяте и други яхнии с кюфтета, които хем са много вкусни, хем са лесни за изпълнение....
22 Септ.
Лещичка на яхнияВкъщи поднасям яхнията с кръгчета кромид лук, нарязани на шайби и запечени на скара. Да Ви е сладко!...
06 Февр.
1
Кюфтета на яхнияМоже да направите гъста яхния, сипвайки размито с вода брашно. След половин минути свалете от огъня.
Кюфтетата на яхния сервирайте с магданоз....
26 Януари
Приготвяне на домашни колбасиОсвен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
14 Февр.
Приготвяне на домашен бабекВкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
06 Февр.
3
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиЗа да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
23 Април
1
Технология на приготвяне на сорбеКалории и хранителна стойност на сорбето
Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
31 Август
Чашушули - тайната на вкусната грузинска яхнияЧашушули (яхния, пикантно месо) е грузинско ястие, което се радва на популярност в различни страни. Приготвя се от говеждо, свинско, по-рядко от агнешко. Смята се за много пикантно ястие....
30 Юни
Яхния с празИзчистеният праз нарязваме на дълги парчета и изпържваме в горещо масло.
В уврелия сос слагаме измитите сливи, дафинов лист, черен пипер и бахар, слагаме и праза.
Варим още малко на тих огън....
26 Февр.
Яхния с вариваЛукът се нарязва на ситно, а морковът и картофите на кубчета. Запържват се и се добавят измитите леща и ориз. Добавя се вода, около 3-4 чаши....
26 Август