Това сирене се сервира преди или заедно с десерта, с бургундско вино или шампанско.
В кухнята това козе сирене има универсална употреба. Може да се използва като самостоятелна закуска....
За по-млад Бофор се препоръчват леките червени вина, а за зрял – бели бургундски вина.
Сред популярните френски сирена се нареждат още Мюнстер, Сент Агюр, Сент Албре и др....
Вкусът на сиренето бри се съчетава добре с червени вина с изискан вкус. Суфле на базата на сирене е много вкусно, ако с него се поднесе бяло или розово вино.
Гъбите са прекрасни с бордо, а дивечът – с бургундско....
Лесно говеждо по бургундски
Тази яхния от говеждо месо приготвена на бавен огън е най-добрия избор за храна, която да ви стопли по време на празниците....
Козе сирене може да поднесете със сухи бели вина и с червени тръпчиви вина. Сиренето Бри също много добре подхожда на червено вино, но суфле от сирене задължително се поднася с бяло или розово вино....