Видове Зеле
Търсиш информация за Видове Зеле? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Зеле.
Видове зелеНаличието на зелени листа около кочана на цветното зеле е показател за неговата свежест. Тъмните петна показват, че то е започнало да се разваля.
Червеното зеле съдържа 1.5 пъти повече каротин от бялото зеле....
Китайско ЗелеВидове китайско зеле
Китайското зеле се разделя на два вида - пекинско зеле /Brassica pekinensis/ и китайско зеле /Brasicca chinensis/....
За какво е полезно зелето?Другите видове включват зимното къдраво зеле, китайското зеле Бок Чой и друг вид също китайско зеле – Напа, което се използва предимно в азиатската кухня....
Какво не знаем за зелето?Зеленото зеле и червеното зеле са най–широко разпространени и са видовете, които са ни най-познати....
Брюкселско зелеВидове брюкселско зеле
Съществуват няколко различни хибридни сортове брюкселско зеле. Някои от първоначално разработените сортове, като Джейд крос имат доста добри характеристика, но са доста горчиви на вкус....
Ценните качества на китайското зелеТо се използва за приготвяне на салати, супи, украси на ястия, пържи се, задушава се и се пълни с различни видове плънка.
Китайското зеле превъзхожда зелената салата по хранителна ценност....
ЗелеКарфиол - отглежда се по-трудно, в сравнение с другите видове зеле....
Сезонът на киселото зелеНо всъщност киселото зеле може да бъде приготвено по най-различни начини и да се добавят, както мазни така и по-леки меса. Вкусни са и рецепти, които не съдържат месо, а само някакви различни видове зеленчуци....
Хит през есента - зелева диетаОще една добра новина: в такава диета можете да използвате всички видове от този зеленчук - бяло зеле, китайско зеле, брюкселско зеле, червено зеле, карфиол и броколи, както и да ги комбинирате помежду им....
Колко време се варят различните зеленчуциНа варене се подлагат всички видове картофи, моркови, зеле, зелен грах, зелен боб, цвекло, аспержи и други.
Всички зеленчуци се варят подсолени във вода. Изключение са зелен грах и цвекло....
Зелев сок - ползи и съхранениеСред видовете зеле най-лечебно е бялото.
Прясното зеле е много трудно за съхранение. Поради това през студените месеци се запазва осолено или мариновано. Всички сортове са подходящи....
Бигос - най-вкусното свинско с кисело зелеОсновните съставки на старополския бигос са киселото зеле, прясното зеле (някъде се използва само кисело), различни видове месо и колбаси, сушени гъби, сушени сливи, лук и подправки....