Готвене

Търсиш информация за Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене.
Нисковъглехидратно готвене с тикваНисковъглехидратно готвене с тикваИзбор За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Здравословно готвене със зърнаЗдравословно готвене със зърнаЦялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
Готвене на боб МунгГотвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като...
Японски методи за готвенеЯпонски методи за готвенеЗа разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на параВъпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъклоЙенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
Кои са бананите за готвене?Кои са бананите за готвене?Бананите са сред най-масово консумираните плодове навсякъде по света. Освен пресни или добавени към любимия Ви десерт, те могат да бъдат използвани и при приготвянето на различни супи, яхнии и основни ястия. Колкото...
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със солТака че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене. Колко сол? Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Грешките при готвене на месоГрешките при готвене на месоГрешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусакаНа първо място продуктите, с които готвите, трябва да бъдат качествени. Без съмнение това е критерий, който важи за всяка една гозба, за да бъде сполучлива....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювечКакъв по-добър метод от готвенето в гърне? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Правилата за наистина здравословно готвене!Правилата за наистина здравословно готвене!Гответе с пълнозърнести храни. Опитайте нещо ново. Научете се да готвите с киноа, лимец или кускус, така че да можете да си починете от ориз и макаронени изделия. 4....
Заместители на алкохола при готвенеЗаместители на алкохола при готвенеАлкохолът, независимо дали е вино, бренди или някакъв друг вид, е често срещан в много рецепти за готвене. Той подобрява вкуса и често му добавя нотка изисканост....
Здравословно готвене в глинени съдовеЗдравословно готвене в глинени съдовеНа първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре....