Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

0

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

1

Готвене

Търсиш информация за Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене.
Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене на месо с плодове

Готвене на месо с плодове

2

Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат. Захарите на плодовете проникват в...

Рецепти за готвене на пара

Рецепти за готвене на пара

Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо. Най-добре ако имате...

Съвети при готвене на бамя

Съвети при готвене на бамя

Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско...

Пяната при готвене на манджа

Пяната при готвене на манджа

13

се пяна от сваряването на месо в тенджерата за готвене е изключително важно, за да се създаде една хубаво и чисто като бульон ястие. Това е допълнителна работа, но тя е от ключово значение за "рафинирания" вкус и...

Здравословно готвене в глинени съдове

Здравословно готвене в глинени съдове

свойствата на глината, е започнало масовото производство на съдове за готвене. Глината е материал, до който всеки един от нас поне веднъж се е докосвал, , приготвяйки нещо вкусно. В производството често се добавяли...

Тънкости при готвене на мусака

Тънкости при готвене на мусака

Мусаката е едно от основните български ястия. Макарче в други балкански държави като Гърция например тя също се счита за част от националната кухня, нашенската мусака си има някои основни тънкости. Тук ще разкрием...

Тънкости за готвене в гювеч

Тънкости за готвене в гювеч

при следващото ви готвене в гювеча всичката химия ще бъде в ястието ви. За да го измиете използвайте гореща вода и твърда четка, ако първият ви опит е неуспешен оставете гювеча за една нощ пълен с вода и сода бикарбонат...

Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

. Подходът за приготвяне на храни в миялната машина се състои в ефективното използване на топлината. Методът съчетава миене и готвене, което го превръща в екологичен и доста икономичен. Единственото условие при приготвянето...