Консервирани храни

Търсиш информация за Консервирани храни? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани храни.
Защо е вредна консумацията на консервирани храни?
Защо е вредна консумацията на консервирани храни?
качество. Рисковете за здравето при редовно хранене изключително с консервирани храни не са за пренебрегване. Да ги разгледаме накратко. ...
Технологията на консервиране
Технологията на консервиране
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да ...
Консервиране на лозови листа
Консервиране на лозови листа
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. ...
Консервиране на череши
Консервиране на череши
Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. ...
Консервиране на гювеч
Консервиране на гювеч
, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са ...
Консервиране на маслини
Консервиране на маслини
им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното ...
Съхранение и консервиране на рукола
Съхранение и консервиране на рукола
Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. ...
Консервиране на месо чрез осоляване
Консервиране на месо чрез осоляване
Още от древността египтяните са запазвали месото чрез осоляване. Процесите, които настъпват при този процес, не са изяснени, но се знаят консервиращите ...
Съхранение и консервиране на леща
Съхранение и консервиране на леща
за добавяне към всяко хранене. Неотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година. След отваряне и ...
Съхранение и консервиране на гъби
Съхранение и консервиране на гъби
Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По ...
Консервиране и съхранение на тиквички
Консервиране и съхранение на тиквички
, а стават прекрасни и приготвени под формата на кюфтета, печени на тиган или на скара, дори като мусака с яйца и кисело мляко. Поради тази причина ...
Консервиране и съхранение на царевица
Консервиране и съхранение на царевица
Царевицата произлиза от Централна Америка. Тя също може да бъде съхранявана за по-дълго време. Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при ...
Съхранение и консервиране на тикви
Съхранение и консервиране на тикви
здравословна храна. За жалост, обаче не е можем да кажем същото за тиквен пай с бита сметана! Но за щастие, можем да използваме тиквата в много ...
Консервиране и съхранение на боровинки
Консервиране и съхранение на боровинки
Боровинките са изключително богати на витамин А и витамин С. Освен вкусовите си качества, боровинките притежават и лечебен ефект за различни видове ...
Консервиране на патладжани
Консервиране на патладжани
Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините. ...