Защо е вредна консумацията на консервирани храни?

Защо е вредна консумацията на консервирани храни?

0

качество. Рисковете за здравето при редовно хранене изключително с консервирани храни не са за пренебрегване. Да ги разгледаме накратко. Рискове да здравето при употреба на консервирани храни - Пълни са с химия...

1

Консервирани храни

Търсиш информация за Консервирани храни? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани храни.
Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

Консервиране на месо чрез осоляване

Консервиране на месо чрез осоляване

Още от древността египтяните са запазвали месото чрез осоляване. Процесите, които настъпват при този процес, не са изяснени, но се знаят консервиращите свойства на солта. Именно тя прониква в мускулния сок, променя...

Съхранение и консервиране на леща

Съхранение и консервиране на леща

за добавяне към всяко хранене. Неотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година. След отваряне и изплакване на консервираната леща съхранявайте в покрити стъклени или...

Съхранение и консервиране на рукола

Съхранение и консервиране на рукола

Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

1

Царевицата произлиза от Централна Америка. Тя също може да бъде съхранявана за по-дълго време. Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при царевицата има малки подробности, които ще ни помогнат да се справим с...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

2

, а стават прекрасни и приготвени под формата на кюфтета, печени на тиган или на скара, дори като мусака с яйца и кисело мляко. Поради тази причина голяма част от домакините иска да имат консервирани тиквички...

Съхранение и консервиране на гъби

Съхранение и консервиране на гъби

1

Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено...