Марчи, аз ти благодаря, че си се доверила на рецептата ми. Сладкиша ти е превъзходен, жалко че късно го виждам, щях и аз да пробвам с череши. Това лято разполагах с количества, ама не се сетих да опитам с тях...вече рядко ги срещам на пазара, но нищо, догодина ще опитам . Снимките ти са както винаги супер изкушаващи!
Поздрави!
Днес чакам да завали и слизам пред блока за охлюви :)
Ванка, това с чукането в хаванче ми се струва много жестоко, то ще хвърчи слуз и гнус навсякъде, блендер или смути мейкър, разбиваш и миеш после с дезинфектант :)
Моя приятелка си правеше същия бъркоч. Имаше ошипяване на шийни прешлени и си правеше компрес от смлени охлюви, като директно ги слагаше в блендера, направо бях в потрес, но първо се мажеше със свинска мас, после с получената каша, чак след това слага найлон, отгоре вестник и се омотава с шал. Правят се няколко процедури, и аз имам на врата но не съм го правила. При нея помагаше дотолкова че да няма силна болка и скованост.
Чудесна торта, страхотно ти се е получила. Аз все още не съм опитвала да правя огледална глазура, много ми харесва, но събирам кураж, не смея да почвам, мисля че няма да ми се получи и ще се разочаровам :)
Крем карамела ви се е получил разкошен, рядко срещам толкова изчистен и гладък крем, обаче за да се получи такъв резултат си има тънкости по приготвянето, които в самата рецепта не са описани. Рецептата е доста "постна" от към описание и с нищо не се различа от десетките рецепти за крем карамел в сайта. Аз лично съм правила крем карамел много пъти и мога да кажа че ако се приготвя така "джаста-праста" както е описано ще се получат не шупли, а направо ями.
Заглавието е малко пресилено на тази торта. Два вида крем, аз никъде крем не видях освен сметана. По скоро би трябвало да се казва торта с два вида блат- демек кафяв и бял, защото като гледам снимката в разрез на тортата блатовете изпъкват а крема е на супер тънък пласт. От горе не знам с какъв крем е по рецепта, но на снимката е със сметана спрей, която е изцвръцкана супер зле и прекалено. На вкус вероятно е добра, но със сигурност много тежка. И този маргарин, за какво е при наличие на масло, за вкус ли, за аромат ли?
Марчи, ти ако си скарана с рибата, то си представи аз колко съм :) Обичам я, но също като теб рядко я приготвям. Даже напоследък като се замисля не съм правила нищо рибно. Рецептата ти е чудесна и сигурна съм че е много вкусна :)
Разкошна рецепта, изчетох я на един дъх и за също толкова време бих я хапнала тази риба. Много подробно и изчерпателно описание, а снимките са чудесни. Устата ми се пълни със слюнки само като си помисля за този дресинг, чудесна, много хубава рецепта!
Моите коментари