Крем карамела ви се е получил разкошен, рядко срещам толкова изчистен и гладък крем, обаче за да се получи такъв резултат си има тънкости по приготвянето, които в самата рецепта не са описани. Рецептата е доста "постна" от към описание и с нищо не се различа от десетките рецепти за крем карамел в сайта. Аз лично съм правила крем карамел много пъти и мога да кажа че ако се приготвя така "джаста-праста" както е описано ще се получат не шупли, а направо ями.
Заглавието е малко пресилено на тази торта. Два вида крем, аз никъде крем не видях освен сметана. По скоро би трябвало да се казва торта с два вида блат- демек кафяв и бял, защото като гледам снимката в разрез на тортата блатовете изпъкват а крема е на супер тънък пласт. От горе не знам с какъв крем е по рецепта, но на снимката е със сметана спрей, която е изцвръцкана супер зле и прекалено. На вкус вероятно е добра, но със сигурност много тежка. И този маргарин, за какво е при наличие на масло, за вкус ли, за аромат ли?
Марчи, ти ако си скарана с рибата, то си представи аз колко съм :) Обичам я, но също като теб рядко я приготвям. Даже напоследък като се замисля не съм правила нищо рибно. Рецептата ти е чудесна и сигурна съм че е много вкусна :)
Разкошна рецепта, изчетох я на един дъх и за също толкова време бих я хапнала тази риба. Много подробно и изчерпателно описание, а снимките са чудесни. Устата ми се пълни със слюнки само като си помисля за този дресинг, чудесна, много хубава рецепта!
Обожавам скалички, правила съм ги по какъв ли не начин, хубавото при тях че стават вкусни със всичко. Не съм опитвала с тахан, но ще пробвам, хареса ми идеята
Бибе, тази рецепта е за всички любители на домашната тип селска кухня като мен. Аз крачета не ям, но с удоволствие бих я опитала, защото съм сигурна че ще е вкусно. С лют пипер и домашен хляб ще трепач!
Аз с кеф преглеждам рецептите ти, Марчи.. Не знам какво да кажа за тази..отново ме остави без думи, перфектен, изкушаващ, рецептата описана ясно и точно и докато се наканим да го приготвим ще гледаме и ще преглъщаме...
Здравейте, Галя, не знам защо се чувствате обидена от коментара, който направих, тъй като очевидно снимката е лоша. Сладкото със сигурност е чудесно и аз лично много го обичам, а с този бърбън наистина ще е разкошно и както казах рецептата ви е чудесна, просто не си личи по снимката с която го представяте. Снимката е неясна, не се вижда какво всъщност е снимано – заготовка ли е, в готов вид ли е, сладко ли е, супа, компот или сос.
Аз не съм фотограф, няма и да бъда, също имам лоши фотоси и никога не съм се чувставала засегната, когато ми го кажат, но поне когато пусна снимка се вижда какаво е снимано. Относно това за приемането на новите, тук не съм у нас и няма какво да приемам. Ако сте ми на гости вкъщи може и да ви приема.
Поздрави!
Сия
Много ти е хубава рецептата, само ако ми позволиш бих те посъветвала да ползваш по малка тавичка, така няма да е така разлят, ще получи височина и ще бъде по пухкав
Моите коментари