Със сигурност е много вкусно това което сте сготвили, но с тези гърдички и тоя смилянски боб никак не е Валенсиана :)
Допусната е и грешка в продуктите, вместо шафран е написан :"шаран", което е логично и се сещаме че е подправка, но някой ентусиаст може и шаран да добави.
Страхотни се получиха, Ели :) Аз за жалост не мога да ги опитам, защото ме оперираха и не трябва да ям такива неща, но моите мъже много ги харесаха :) Поздрави :)
Сопа Верде е испанска супа в превод: "Зелена супа" т.е със зелени съставки които правят цвета и зелен. Тук нито е сопа, нито е верде. Не виждам кое е зеленото в рецептата, да не говорим за снимката, която изобщо не е за супа верде...
Такава супа всяко дете би хапнало,сигурна съм, на вид е разкошна, за вкуса не се и съмнявам.
Марчи, просото е характерно за руските народи и тяхната кухня, дори по специално в украинския кулеш, който се приготвя по този начин.
Чудесно ти се е получил, борша в Украйна е като шкембе чорбата в България - често приготвяна. В различните части на Украйна се приготвя по различен начин.Не разбрах какъв джолан си ползвала, предимно се приготвя с телешко, но на много места заместват със свинско, дори със заешко и пилешко. Поздравления, ще взема и аз да си я спретна :))
Таня, никъде не съм написала, че трябва да се притесняваш от мен, мила :))
Ама понеже ти четеш между редовете явно така ти се е сторило :))))
Нямам и намерение да решавам колко ти е глупава рецептата, това е мое мнение и не знам ти за кво решение ми пишеш.. Казах ти че си публикувала глупост и това е мнение, за което решение не се изисква.
Никъде никой не може да те задължи с нищо, просто източника се упоменава от уважение към авторите, но това щеше да знаеш ако създаваше нещо наистина смислено и държеше на рецептите си, както всеки страстен кулинар държи на творенията си :)) Всяка една моя рецепта която съм взаимствала е с посочен източник, ако ти намериш някоя такава ми пиши, ще я прегледам и ако критиката ти е основателна ще я поправя.
В сайта влизам все по рядко, поради липса на интерес, както направиха и много добри кулинари. И със сигурност няма и да съм последната.... погледни примерно Кростините на Нина и си виж омазаната филия, кое според теб е рецепта за Кростини, твоята или нейните? Ако се интересуваше не само от точките,които ще ти дадат, а се беше позаинтересувала преди да напишеш заглавието на рецептата си " Кростини" сега изобщо нямаше да водим тази тема :)) А относно това дали влизам само за да критикувам ще ти кажа че си в голяма грешка – критикувам само тогава когато съм преценила, че имам какво да кажа, като в твоя случай, и да, гледам и не вярвам на очите си. ))
Здравей, Таня, аз не се притеснявам да напиша където и каквото искам, не се притеснявам и да изкажа мнение и не ми пука дали се сърдиш или не. Не виждам с кой точно коментар те засягам и не е в добър и възпитан тон - ако е така и си толкова чувствителна моля да ме извиниш.
Всички взаимстваме и от други автори, рецепти и сайтове, само че разликата между теб и мен е , че на всяка моя рецепта, която съм адаптирала от друг автор съм написала от къде е и съм посочила източника, което би било хубаво и ти да направиш след като си направила рецептата от еди кой си линк...това се прави от уважение към автора на рецептата. Втората разлика е, че когато реша да сготвя нещо, което не съм правила до сега започвам да преглеждам, да търся и да чета информация за рецептата, като задължително преглеждам няколко варианта. Ако беше направила и ти така щеше да разбереш какво са кростини и нямаше да публикуваш глупости. Когато правиш нещо което не е това което си мислиш, заблуждаваш хората и те започват да си мислят и вярват че са направили примерно кростини, ама че те нямат нищо общо с кростините няма как да го знаят след като са следвали рецепта като твоята. Същото се е получило и с теб – видяла си някъде намазани филии със сладко и си мислиш че са кростини, не си прочела, не си се поинтересувала и впоследствие предлагаш нещо с което продължаваш заблудата. За много от рецептите си има основни стъпки, които дори след експериментиране е добре да се спазват, за да може после да му сложиш името Кростини, Кроасан, Брускета и т.н... Относно това да ме назначат на щат за сега не ми е нужна нова работа, казвам си мнението и без да съм част от сайта, не се притеснявай за кариерата ми, ако видя зор ще питам админа да ме вземе, до тогава се радвай че не съм аз :))) Поздрави
Голяма вкусотия, страхотен вкус, месото падаше само от кокала. Единствената промяна, която направих е че пекох 2 часа с фолиото и замених босилека с девесил.
Дояде ми се, голяма вкусотия. Хареса ми комбинацията от подправки и най-вече че си използвала калоферче, което е точно за такъв тип меса, аз лично бих пропуснала розмарина, защото не го харесвам, а и калоферчето може идеално да го замести, но това вече е до вкус :)
Чудесни са, приготвяла съм ги пред време, трябва да потърся снимките, но с мая и когато се оформят пак втасват, при което при изпичане ми се надуха и станаха с кухина отвътре. Твоите изглеждат неустоимо!
Моите коментари