Моите коментари

Сия Рибагина коментира:
Таня, никъде не съм написала, че трябва да се притесняваш от мен, мила :)) Ама понеже ти четеш между редовете явно така ти се е сторило :)))) Нямам и намерение да решавам колко ти е глупава рецептата, това е мое мнение и не знам ти за кво решение ми пишеш.. Казах ти че си публикувала глупост и това е мнение, за което решение не се изисква. Никъде никой не може да те задължи с нищо, просто източника се упоменава от уважение към авторите, но това щеше да знаеш ако създаваше нещо наистина смислено и държеше на рецептите си, както всеки страстен кулинар държи на творенията си :)) Всяка една моя рецепта която съм взаимствала е с посочен източник, ако ти намериш някоя такава ми пиши, ще я прегледам и ако критиката ти е основателна ще я поправя. В сайта влизам все по рядко, поради липса на интерес, както направиха и много добри кулинари. И със сигурност няма и да съм последната.... погледни примерно Кростините на Нина и си виж омазаната филия, кое според теб е рецепта за Кростини, твоята или нейните? Ако се интересуваше не само от точките,които ще ти дадат, а се беше позаинтересувала преди да напишеш заглавието на рецептата си " Кростини" сега изобщо нямаше да водим тази тема :)) А относно това дали влизам само за да критикувам ще ти кажа че си в голяма грешка – критикувам само тогава когато съм преценила, че имам какво да кажа, като в твоя случай, и да, гледам и не вярвам на очите си. ))
Сия Рибагина коментира:
Здравей, Таня, аз не се притеснявам да напиша където и каквото искам, не се притеснявам и да изкажа мнение и не ми пука дали се сърдиш или не. Не виждам с кой точно коментар те засягам и не е в добър и възпитан тон - ако е така и си толкова чувствителна моля да ме извиниш. Всички взаимстваме и от други автори, рецепти и сайтове, само че разликата между теб и мен е , че на всяка моя рецепта, която съм адаптирала от друг автор съм написала от къде е и съм посочила източника, което би било хубаво и ти да направиш след като си направила рецептата от еди кой си линк...това се прави от уважение към автора на рецептата. Втората разлика е, че когато реша да сготвя нещо, което не съм правила до сега започвам да преглеждам, да търся и да чета информация за рецептата, като задължително преглеждам няколко варианта. Ако беше направила и ти така щеше да разбереш какво са кростини и нямаше да публикуваш глупости. Когато правиш нещо което не е това което си мислиш, заблуждаваш хората и те започват да си мислят и вярват че са направили примерно кростини, ама че те нямат нищо общо с кростините няма как да го знаят след като са следвали рецепта като твоята. Същото се е получило и с теб – видяла си някъде намазани филии със сладко и си мислиш че са кростини, не си прочела, не си се поинтересувала и впоследствие предлагаш нещо с което продължаваш заблудата. За много от рецептите си има основни стъпки, които дори след експериментиране е добре да се спазват, за да може после да му сложиш името Кростини, Кроасан, Брускета и т.н... Относно това да ме назначат на щат за сега не ми е нужна нова работа, казвам си мнението и без да съм част от сайта, не се притеснявай за кариерата ми, ако видя зор ще питам админа да ме вземе, до тогава се радвай че не съм аз :))) Поздрави
Сия Рибагина коментира:
Тази рецепта няма да я оценявам, защото Таня ще вземе пак да се разсърди.. Само ще ти кажа че това ще са кростини, когато аз стана принцеса :)
Сия Рибагина коментира:
Много вкусно изглежда, но това си е печен сандвич и в никакъв случай не са кростини
Сия Рибагина коментира:
Уау! Каква красота си спретнала, Миме, голяма вкусотия!
Сия Рибагина коментира:
Неви, чудесни са тези платноходки, разкошни, поднесени с много вкус :)
Сия Рибагина коментира:
Идеята ти е жестока просто! Чудесно изглежда, тези дни като ми остане време непременно ще я направя. Много ме изкефи :)
Сия Рибагина коментира:
Голяма вкусотия, страхотен вкус, месото падаше само от кокала. Единствената промяна, която направих е че пекох 2 часа с фолиото и замених босилека с девесил.
Сия Рибагина коментира:
Дояде ми се, голяма вкусотия. Хареса ми комбинацията от подправки и най-вече че си използвала калоферче, което е точно за такъв тип меса, аз лично бих пропуснала розмарина, защото не го харесвам, а и калоферчето може идеално да го замести, но това вече е до вкус :)
Сия Рибагина коментира:
Чудесни са, приготвяла съм ги пред време, трябва да потърся снимките, но с мая и когато се оформят пак втасват, при което при изпичане ми се надуха и станаха с кухина отвътре. Твоите изглеждат неустоимо!
Сия Рибагина коментира:
А на снимката къде точно е тортата?.. защото се вижда само омазана чиния с шоколад и нищо повече..
Сия Рибагина коментира:
Тук на тази торта не мога да схвана какво точно трябва да гледам и виждам. Сякаш е снимана намачкана бяла кърпа, мен на това ми прилича
Сия Рибагина коментира:
Мария, ние няма как да знаем вие колко часа сте умували рецептата и при неточности е нормално да имаме въпроси, нали? И при условие че тези неточности сме ги забелязали и попитали, не виждам защо толкова учудено ме питате дали имам други въпроси...да, Мария, като допълните пропуските вероятно ще имам и друг въпрос. Когато публикувахте рецептата я споделихте, за да я приготвим и ние ли, или просто за да си покажете хубавата торта, защото ако е само за показ и не трябва да питаме може отдолу след начина на приготвяне да добавите:" ако нещо не ви е ясно по рецептата , не ме питайте, а гадайте " В рецептата ви никъде не сте написали, че се приготвят два блата, а един, който разрязвате на две и сглобявате три - та реших, че е някаква нова техника, която бих могла да науча.
Сия Рибагина коментира:
Обожавам го, много отдавна не съм го приготвяла, но напоследък с това агнешко, телешкото остана на заден план в менюто ми :) Чудесно е :)
Сия Рибагина коментира:
Наскоро гледах клип за този сладкиш, някъде във фейса ми се въртеше май. Много прилича наистина на Кадира, но този не съм го опитвала. Екстра ти е станал, по нищо не му личи малката ти грешка :)
Сия Рибагина коментира:
Много ми е интересно, как така го режете тоя блат на две и после получавате три. Аз като разрежа блат ми се получават две части, тук масово почнаха да се публикуват рецепти, в които режете блата на две и получавате три части, аз ли не правя нещо като хората не знам, обяснете ми, искам и аз да получавам три блата като срежа на две... Поздравявам те и за това, че си си поиграла да опишеш рецептата, но кажи ми след като си направила тази чудесна торта, от къде идва това фъстъчено масло в крема за еклерите, което слагаш и защо по цялата торта има сметана, която се вижда на снимката, а аз никъде не видях да се споменава за сметана.
Сия Рибагина коментира:
Ваня, на снимката която си сложила на тази рецепта аз виждам гъби в този ориз, а в приготвянето и продуктите го няма. Снимката ми прилича на снимана порция от една друга твоя рецепта, която пусна наскоро покрай Великден, а именно за Печено агнешко бутче с було и печурки. Да не си объркала нещо снимките или пак аз нещо съм в грешка?
Сия Рибагина коментира:
Ти пък, Марианка, какао търсиш, нали го има в заглавието, учудвам се че Албена е сложила кайсии, аз очаквах да има маслини.