Моите коментари

Сия Рибагина коментира:
Тук на тази торта не мога да схвана какво точно трябва да гледам и виждам. Сякаш е снимана намачкана бяла кърпа, мен на това ми прилича
Сия Рибагина коментира:
Мария, ние няма как да знаем вие колко часа сте умували рецептата и при неточности е нормално да имаме въпроси, нали? И при условие че тези неточности сме ги забелязали и попитали, не виждам защо толкова учудено ме питате дали имам други въпроси...да, Мария, като допълните пропуските вероятно ще имам и друг въпрос. Когато публикувахте рецептата я споделихте, за да я приготвим и ние ли, или просто за да си покажете хубавата торта, защото ако е само за показ и не трябва да питаме може отдолу след начина на приготвяне да добавите:" ако нещо не ви е ясно по рецептата , не ме питайте, а гадайте " В рецептата ви никъде не сте написали, че се приготвят два блата, а един, който разрязвате на две и сглобявате три - та реших, че е някаква нова техника, която бих могла да науча.
Сия Рибагина коментира:
Обожавам го, много отдавна не съм го приготвяла, но напоследък с това агнешко, телешкото остана на заден план в менюто ми :) Чудесно е :)
Сия Рибагина коментира:
Наскоро гледах клип за този сладкиш, някъде във фейса ми се въртеше май. Много прилича наистина на Кадира, но този не съм го опитвала. Екстра ти е станал, по нищо не му личи малката ти грешка :)
Сия Рибагина коментира:
Много ми е интересно, как така го режете тоя блат на две и после получавате три. Аз като разрежа блат ми се получават две части, тук масово почнаха да се публикуват рецепти, в които режете блата на две и получавате три части, аз ли не правя нещо като хората не знам, обяснете ми, искам и аз да получавам три блата като срежа на две... Поздравявам те и за това, че си си поиграла да опишеш рецептата, но кажи ми след като си направила тази чудесна торта, от къде идва това фъстъчено масло в крема за еклерите, което слагаш и защо по цялата торта има сметана, която се вижда на снимката, а аз никъде не видях да се споменава за сметана.
Сия Рибагина коментира:
Ваня, на снимката която си сложила на тази рецепта аз виждам гъби в този ориз, а в приготвянето и продуктите го няма. Снимката ми прилича на снимана порция от една друга твоя рецепта, която пусна наскоро покрай Великден, а именно за Печено агнешко бутче с було и печурки. Да не си объркала нещо снимките или пак аз нещо съм в грешка?
Сия Рибагина коментира:
Ти пък, Марианка, какао търсиш, нали го има в заглавието, учудвам се че Албена е сложила кайсии, аз очаквах да има маслини.
Сия Рибагина коментира:
Невена, как ще се отказваш, миличка, аз съм ти голям фен, с голямо удоволствие преглеждам рецептите ти, които са винаги перфектно поднесени. Всички кулинари тук имат специфичен начин на изразяване, чрез рецепти и снимки, и тези от нас, които са често в сайта вече сме свикнали само по снимката да познаваме коя рецепта на кой автор е и да ти кажа вече разпознавам и твоите :) Готвиш с чувство и това си личи по резултата, който показваш. Прекрасни кулинари като теб трябва да имат самочувствие и никога да не се отказваш от страстта ти към готвенето.
Сия Рибагина коментира:
А тази вода защо я сипвате като всичко е в плик? Каква е ролята на водата не мога да схвана? Изобщо не е необходимо да се слага вода, щом продуктите са в плик и не знам как така ви изгаря плика, ако печете до 180 градуса, това няма да ви се случва
Сия Рибагина коментира:
За тази рецепта ако можех и с 10 звезди щях да гласувам. Много добро изпълнение, браво!
Сия Рибагина коментира:
Аз няма да гласувам, това е пълна подигравка с продуктите които си вложила. Млякото много добре си го ползвала за марината на месото, но трябвало е да спреш до там. Вадиш месото и хвърляш млякото, ти обаче си решила да не отива зян и да го сготвиш... от какъв зор бре Мони? Тва мляко при два часа печене освен че ще е изкипяло е и останало само пресечени парцали от него, които с нищо няма да подобрят вкуса на месото ти, а точно обратното. Топеното сирене е дало вкус, само че в комбинация с прекипялото и парцалесто мляко се е получил резултата който виждаме на снимката..
Сия Рибагина коментира:
В тази рецепта не ми става ясно как ще се спои това количество брашно с 2с.л масло и настърган чедър, така че да заприлича на тесто в което да се увиват маслините. Другото което искам да отбележа е че тази снимка която е поставена към рецептата е крайно неподходяща, в рецептата се слагат зелени маслини с чушка, на снимката са черни маслини с някакъв стичащ се пълнеж, а и панировката описана тук, в никакъв случай не би изглеждала като тази от снимката
Сия Рибагина коментира:
Тези кроасани са изпечени само отвън, вътре са си чисто тесто.
Сия Рибагина коментира:
Ехаа, наистина е богато, и как само е наредено в суров вид-като аптека :)) Мазането с белтък, за да не се напука е техника, която със сигурност ще пробвам. :)
Сия Рибагина коментира:
Тази маслина изобщо не и е мястото на тази рецепта. За какво се слага? За разкош ли..върху карамела? И тази карамелизирана захар върху тези плодове като се втвърди и изстине ще стане толкова твърдо, че не е много уместно да се процедира по този начин. Добре би било да е карамелен сироп, но не и чист карамел.
Сия Рибагина коментира:
Той резултата ти е видимо ок, обаче 1ч.л суха мая е 12г, следователно ти си сложила на 600г брашно 36г суха мая, което е несериозно. За толкова брашно е достатъчно 7-10г мая
Сия Рибагина коментира:
Предложението за тази супа е добро като замисъл, обаче описанието за метода на приготвяне нещо не можах да го разбера. Първо се започва с някакъв зеленчук, не е ясно кой от всички, после се пържат или варят лук, морков и чушка, вари се ориза и накрая се вари още -„100ина минути...предполагам това значи 100 мин, което е излишно толкова много варене, предвид това че е минала и предварителна термична обработка
Сия Рибагина коментира:
Бисквитките са екстра, но какво трябва да значи това: от по големичките? Чашата ли да е по голяма и колко е това като количество?