Мария, ние няма как да знаем вие колко часа сте умували рецептата и при неточности е нормално да имаме въпроси, нали? И при условие че тези неточности сме ги забелязали и попитали, не виждам защо толкова учудено ме питате дали имам други въпроси...да, Мария, като допълните пропуските вероятно ще имам и друг въпрос. Когато публикувахте рецептата я споделихте, за да я приготвим и ние ли, или просто за да си покажете хубавата торта, защото ако е само за показ и не трябва да питаме може отдолу след начина на приготвяне да добавите:" ако нещо не ви е ясно по рецептата , не ме питайте, а гадайте " В рецептата ви никъде не сте написали, че се приготвят два блата, а един, който разрязвате на две и сглобявате три - та реших, че е някаква нова техника, която бих могла да науча.
Наскоро гледах клип за този сладкиш, някъде във фейса ми се въртеше май. Много прилича наистина на Кадира, но този не съм го опитвала. Екстра ти е станал, по нищо не му личи малката ти грешка :)
Много ми е интересно, как така го режете тоя блат на две и после получавате три. Аз като разрежа блат ми се получават две части, тук масово почнаха да се публикуват рецепти, в които режете блата на две и получавате три части, аз ли не правя нещо като хората не знам, обяснете ми, искам и аз да получавам три блата като срежа на две...
Поздравявам те и за това, че си си поиграла да опишеш рецептата, но кажи ми след като си направила тази чудесна торта, от къде идва това фъстъчено масло в крема за еклерите, което слагаш и защо по цялата торта има сметана, която се вижда на снимката, а аз никъде не видях да се споменава за сметана.
Ваня, на снимката която си сложила на тази рецепта аз виждам гъби в този ориз, а в приготвянето и продуктите го няма. Снимката ми прилича на снимана порция от една друга твоя рецепта, която пусна наскоро покрай Великден, а именно за Печено агнешко бутче с було и печурки. Да не си объркала нещо снимките или пак аз нещо съм в грешка?
Невена, как ще се отказваш, миличка, аз съм ти голям фен, с голямо удоволствие преглеждам рецептите ти, които са винаги перфектно поднесени. Всички кулинари тук имат специфичен начин на изразяване, чрез рецепти и снимки, и тези от нас, които са често в сайта вече сме свикнали само по снимката да познаваме коя рецепта на кой автор е и да ти кажа вече разпознавам и твоите :) Готвиш с чувство и това си личи по резултата, който показваш. Прекрасни кулинари като теб трябва да имат самочувствие и никога да не се отказваш от страстта ти към готвенето.
А тази вода защо я сипвате като всичко е в плик? Каква е ролята на водата не мога да схвана?
Изобщо не е необходимо да се слага вода, щом продуктите са в плик и не знам как така ви изгаря плика, ако печете до 180 градуса, това няма да ви се случва
Аз няма да гласувам, това е пълна подигравка с продуктите които си вложила. Млякото много добре си го ползвала за марината на месото, но трябвало е да спреш до там. Вадиш месото и хвърляш млякото, ти обаче си решила да не отива зян и да го сготвиш... от какъв зор бре Мони? Тва мляко при два часа печене освен че ще е изкипяло е и останало само пресечени парцали от него, които с нищо няма да подобрят вкуса на месото ти, а точно обратното. Топеното сирене е дало вкус, само че в комбинация с прекипялото и парцалесто мляко се е получил резултата който виждаме на снимката..
В тази рецепта не ми става ясно как ще се спои това количество брашно с 2с.л масло и настърган чедър, така че да заприлича на тесто в което да се увиват маслините. Другото което искам да отбележа е че тази снимка която е поставена към рецептата е крайно неподходяща, в рецептата се слагат зелени маслини с чушка, на снимката са черни маслини с някакъв стичащ се пълнеж, а и панировката описана тук, в никакъв случай не би изглеждала като тази от снимката
Ехаа, наистина е богато, и как само е наредено в суров вид-като аптека :)) Мазането с белтък, за да не се напука е техника, която със сигурност ще пробвам. :)
Тази маслина изобщо не и е мястото на тази рецепта. За какво се слага? За разкош ли..върху карамела? И тази карамелизирана захар върху тези плодове като се втвърди и изстине ще стане толкова твърдо, че не е много уместно да се процедира по този начин. Добре би било да е карамелен сироп, но не и чист карамел.
Той резултата ти е видимо ок, обаче 1ч.л суха мая е 12г, следователно ти си сложила на 600г брашно 36г суха мая, което е несериозно. За толкова брашно е достатъчно 7-10г мая
Предложението за тази супа е добро като замисъл, обаче описанието за метода на приготвяне нещо не можах да го разбера. Първо се започва с някакъв зеленчук, не е ясно кой от всички, после се пържат или варят лук, морков и чушка, вари се ориза и накрая се вари още -„100ина минути...предполагам това значи 100 мин, което е излишно толкова много варене, предвид това че е минала и предварителна термична обработка
Моите коментари