За тази рецепта исках да гласувам с по ниска оценка, но по грешка явно съм чекнала максимална звезда, както и да е. Това варене 40мин е абсолютно излишно, освен ако не смяташ да ги консервираш тези пържоли. В коментара по долу си дала съвет че така стават сочни... честно не им личи да са много сочни, точно обратно, на снимката са пресготвени и изсушени.
Определено за тази рецепта бих предложила да се ползва течна сметана за готвене, тя е с по голяма масленост и е подходяща за термична обработка. Заквасената сметана също търпи високи температури, но при готвене с нея не трябва да кипи, а тук за това посочено време за приготвяне няма как да не е завряла. Това е все едно да сложиш да вариш кисело мляко, щом кипне то става на парцали и стои като пресечено. Също не бих комбинирала соев сос със синьо сирене, за мариноване на пилето може да се ползват всякакви подправки, също и алкохол, бяло вино например, което ще се допълва с вкуса на сиренето. Сушеницата честно казано не знам защо си я сложила. Вероятно е някакъв вид експеримент, но въпрос на вкус. Затоплени колбаси от вида на сушеницата придават толкова остър специфичен аромат, който не си представям да се балансира в ястието.
Чудесно предложение. Много ми харесват рецептите ви, предлагате предимно домашна кухня, която е точно по мой вкус, естетически поднесено, изпипано и с прекрасни снимки, поздравления!
Изключително вкусно и ароматно ястие тип селска кухня. Препоръчвам бекона да се запържи леко на сух тиган, за да пусне мазнината си, след това чесъна да се запържи в тази мазнина, дава много аромат. Само не съм съгласна със формулирането на заглавието, така е написано сякаш зелето е Тринчат и ако някой не знае че Тринчат се казва ястието ще си мисли че е някакъв вид или сорт зеле.
Да няма грешка в количеството на водата за тестото? 300мл вода и 230 г брашно ще стане доста течно тесто като за палачинки и в никакъв случай не може да се омеси и оформи блат, който да се изпече
Здравейте,за съжаление късно виждам коментара ви. Може да сложите подправки по ваш вкус, но все пак ви препоръчвам да опитате с бахар, определено ще усетите разликата.
Ахахах :) Миме, всъщност това с капачката е един добър метод, който не практикувам постоянно, ако си ги правя за нас си ги оформям на ръка, но за по прецизно оформяне е много добра идея. С капачката кюфтетата се формоват с еднакъв размер и в идеална форма и да ти кажа и на грамаж ги улучвам горе долу еднакви :)
Тортата със сигурност е много вкусна, но за съжаление снимката не показва толкова тортата, колкото чинията. Също не ми стана ясно колко трябва да е голяма тази торта, след като се залива само с 200г шоколад, който трябва да стигне за 3 пласта бисквитена основа.
Мони, всички взаимстваме малко или много рецепти от някъде, но подобни авторски идеи е добре да бъдат почитани най-малкото с името на автора. Източника се добавя в края на рецептата, след описанието.
Здравейте,благодаря за споделеното мнение, радвам се че рецептата ви е допаднала и добавянето на гъбите е едно добро предложение. На вид ястието не се получава кой знае колко изискано, но вкуса наистина си заслужава. Поздрави!
Моите коментари