Моите коментари

Сия Рибагина коментира:
Определено за тази рецепта бих предложила да се ползва течна сметана за готвене, тя е с по голяма масленост и е подходяща за термична обработка. Заквасената сметана също търпи високи температури, но при готвене с нея не трябва да кипи, а тук за това посочено време за приготвяне няма как да не е завряла. Това е все едно да сложиш да вариш кисело мляко, щом кипне то става на парцали и стои като пресечено. Също не бих комбинирала соев сос със синьо сирене, за мариноване на пилето може да се ползват всякакви подправки, също и алкохол, бяло вино например, което ще се допълва с вкуса на сиренето. Сушеницата честно казано не знам защо си я сложила. Вероятно е някакъв вид експеримент, но въпрос на вкус. Затоплени колбаси от вида на сушеницата придават толкова остър специфичен аромат, който не си представям да се балансира в ястието.
Сия Рибагина коментира:
Ехх тоя маргарин....
Сия Рибагина коментира:
Чудесно предложение. Много ми харесват рецептите ви, предлагате предимно домашна кухня, която е точно по мой вкус, естетически поднесено, изпипано и с прекрасни снимки, поздравления!
Сия Рибагина коментира:
Изключително вкусно и ароматно ястие тип селска кухня. Препоръчвам бекона да се запържи леко на сух тиган, за да пусне мазнината си, след това чесъна да се запържи в тази мазнина, дава много аромат. Само не съм съгласна със формулирането на заглавието, така е написано сякаш зелето е Тринчат и ако някой не знае че Тринчат се казва ястието ще си мисли че е някакъв вид или сорт зеле.
Сия Рибагина коментира:
Да няма грешка в количеството на водата за тестото? 300мл вода и 230 г брашно ще стане доста течно тесто като за палачинки и в никакъв случай не може да се омеси и оформи блат, който да се изпече
Сия Рибагина коментира:
Здравейте,за съжаление късно виждам коментара ви. Може да сложите подправки по ваш вкус, но все пак ви препоръчвам да опитате с бахар, определено ще усетите разликата.
Сия Рибагина коментира:
Ахахах :) Миме, всъщност това с капачката е един добър метод, който не практикувам постоянно, ако си ги правя за нас си ги оформям на ръка, но за по прецизно оформяне е много добра идея. С капачката кюфтетата се формоват с еднакъв размер и в идеална форма и да ти кажа и на грамаж ги улучвам горе долу еднакви :)
Сия Рибагина коментира:
Тортата със сигурност е много вкусна, но за съжаление снимката не показва толкова тортата, колкото чинията. Също не ми стана ясно колко трябва да е голяма тази торта, след като се залива само с 200г шоколад, който трябва да стигне за 3 пласта бисквитена основа.
Сия Рибагина коментира:
И аз гласувах с две точки, от уважение към рецептата за нишестето, което всички сме опитвали някога :)
Сия Рибагина коментира:
Миме, нишестето ще да е френско :)) Е няма такъв смях хаххаха:))
Сия Рибагина коментира:
Мони, всички взаимстваме малко или много рецепти от някъде, но подобни авторски идеи е добре да бъдат почитани най-малкото с името на автора. Източника се добавя в края на рецептата, след описанието.
Сия Рибагина коментира:
Здравейте,благодаря за споделеното мнение, радвам се че рецептата ви е допаднала и добавянето на гъбите е едно добро предложение. На вид ястието не се получава кой знае колко изискано, но вкуса наистина си заслужава. Поздрави!
Сия Рибагина коментира:
Много добре са ти се получили, но беше добре да споменеш Люси като източник на рецептата.
Сия Рибагина коментира:
Изглежда и звучи вкусно, но ми се струва че бъркате пай с пица.
Сия Рибагина коментира:
В този таратор на снимките има ли куркума или е сложена просто да присъства като продукт в рецептата? Защото при половин чаена лъжичка от подправката би трябвало да се е оцветило млякото, а това на снимката дори няма и леко пожълтяване.
Сия Рибагина коментира:
Името на микса бербере идва от африканската люта чушка бербере, която е основната съставка. Тя придава огнения цвят на подправката и пикантния вкус. Самата дума бербере означава "горещ" или "пикантен". В нашата кухня може да се замени със суха червена люта чушка,стрита на прах. Бербере е силно люта чушка и поради тази причина често отстраняват семките и жилките и, за да се намали острия пикантен вкус. Страхотен микс, с невероятен аромат, правила съм го, дори последно го добавях към свинско печено и стана трепач.
Сия Рибагина коментира:
Вкусотийка, салвията може да се добави и в началото като се запържи с чесъна за кратко,така пуска аромата си, а самите листенца стават хрупкави като чипс. Харесвам много комбинацията от пилешко с чесън и лимон, аромата е страхотен!
Сия Рибагина коментира:
Здравейте, пуснете я пак на 150градуса да загрее и като ги сложите увеличете до не повече от 170 градуса, но ще трябва да ги наглеждате дали се изпичат равномерно, може да ви се наложи да завъртите тавичките по някое време. През първите 20мин не отваряйте фурната, след това ако са започнали да покафеняват отгоре им метнете парче алуминиево фолио, за да не се препече кората, а вътре да останат недопечени. Козунаците също като сладкишите може да проверявате с метода на сухата клечка, като забодете клечката тя трябва да излезе суха.