В този таратор на снимките има ли куркума или е сложена просто да присъства като продукт в рецептата? Защото при половин чаена лъжичка от подправката би трябвало да се е оцветило млякото, а това на снимката дори няма и леко пожълтяване.
Името на микса бербере идва от африканската люта чушка бербере, която е основната съставка. Тя придава огнения цвят на подправката и пикантния вкус. Самата дума бербере означава "горещ" или "пикантен". В нашата кухня може да се замени със суха червена люта чушка,стрита на прах. Бербере е силно люта чушка и поради тази причина често отстраняват семките и жилките и, за да се намали острия пикантен вкус. Страхотен микс, с невероятен аромат, правила съм го, дори последно го добавях към свинско печено и стана трепач.
Вкусотийка, салвията може да се добави и в началото като се запържи с чесъна за кратко,така пуска аромата си, а самите листенца стават хрупкави като чипс. Харесвам много комбинацията от пилешко с чесън и лимон, аромата е страхотен!
Здравейте, пуснете я пак на 150градуса да загрее и като ги сложите увеличете до не повече от 170 градуса, но ще трябва да ги наглеждате дали се изпичат равномерно, може да ви се наложи да завъртите тавичките по някое време. През първите 20мин не отваряйте фурната, след това ако са започнали да покафеняват отгоре им метнете парче алуминиево фолио, за да не се препече кората, а вътре да останат недопечени. Козунаците също като сладкишите може да проверявате с метода на сухата клечка, като забодете клечката тя трябва да излезе суха.
Рецептата можеше да се напише малко по подробно а не едно към гьотере.. Колко, как се пече, на какви градуси, как се оформят изобщо не става ясно. Абсолютно не пълна рецепта...иначе меденките са хубави.
Благодаря ти, всички сме имали първи път, най-важното за начинаещите, както ти спомена е търпението и желанието. Когато аз за първи път правих козунак ми се струваше много трудно, но в хода на приготвянето се отпуснах и всичко се получи ок, а следващите пъти ставаше все по- добър от предишния:) Веднъж човек докосне ли се до тесто, да го замеси, да го почуства с ръцете си, след това то се превръща в страст.
Питката ти е много хубава, бих я хапнала, дори и да не е на сандвичи пак ще ми е мега вкусна, но замисъла е добър. Може да се сложи питката като се напълни в грил скара и да се притисне с капака за няколко минути да си отпуснат съвсем вкусовете, с това свинско.. цяло бижу :)
Наскоро гледах по телевизията за захарта в газираните и плодовите напитки, дадоха пример как в една бутилка с газирана напитка се съдържа цяла водна чаша захар. Това да се консумират тези "сокове" е някакво безумие. Лично съм свидетел как действат на тялото- в магазина в който работех имаше касиерка, която на всяка нейна смяна пиеше по 2л кола. Казвам ви за няколко месеца беше станала тройна не ами четворна. Плодови, газирани напитки, шейкове, енергийни напитки трябва със закон да бъдат забранени.
Медамес съм опитвала при едно арабско семейство, вкусно е, но го бяха приготвили много люто. Нямаше леща, само боб, домати, лук и чесън, силно подправено с кимион. Аз обичам люто, но умерено, това беше адски люто, направо ми запали устата, вкуса от лютивината и кимиона ми се губеше, яйцата бяха нещо като бъркани, а боба намачкан. Със сигурност е много вкусно, но май не ни беше приготвено добре :)
Това сирене на снимката не е мариновано, просто е нарязано, сложено в чиния, няма и капка зехтин по него и е поръсено с черен пипер и украсено с дафинов лист.
Ели, снимката ти е разкошна, надявам се и на вкус да ти хареса. Няма как да не си се справила, защото сладкиша се приготвя лесно и не би трябвало да се сбърка :) Благодаря ти за доверието, да ви е сладко :)
Моите коментари