Страхотно си ги изпекла, аз един път правих и ги изпуснах и не посмях пак да се пробвам:)
Нина, за розмарина и аз не го харесвам, и на мен ми е силен аромата, слагам го предимно на картофи,имам няколко стръка,които съм изсушила и така си стоят, пресен ми е още по натрапчив.
Разкошна ти е рецептата, с кеф да си ги хапнеш :))
Имах едно гадже дето ми правеше такива бисквитки, само че не овалваше рулото, а като ги разрежеше на колелца тогава ги поръсваше със захар. Върна ме в спомените с тези бисквитки :) Страхотни,силно ароматни на бадем и портокал.
Ох това е много трудно, докато се нагодиш да не ползваш брашна с глутен. Пробвай с просо, картофено, нахут, елда, соя-на тези май трябва да наблегнеш. Мисля и киноата беше безглутенова
Благодаря, Миме, да ти каа на тази даже не се и старах, не бях много във форма, но успях да я разточа. Не е толкова трудно, колкото звучи. Както Соня казва, точиш и ако не става почваш наново, и аз така бях в началото, даже се опитвах да премятам корите над главата ми..хахах голям цирк беше, сега вече ги прехвърлям, не точно над мен де, но пак имам напредък :))
Бирената мая спаси сина ми от операция на окото. Когато беше на 2 години започна да му излиза ечемик на окото, цяла година го лекувахме с какво ли не, минаваше за седмица и пак се появяваше. Много се измъчи детето, ходехме по лекари, кой каквото ми казваше това му давах- то не беше кърма, то не го търкахме с пръстени, какво ли не. Накрая лекарите казаха не може да се чака, трябва да се оперира. Отидохме в болницата в деня и пред приемния кабинет седеше една възрастна жена, разпита ни, видя му окото и каза " девойче пробвала ли си да му дадеш бирена мая" много помагала - само това не бях давала. Грабнах си детето и дим да ме няма, викам си ще пробвам и това и тогава ще го режат. Купих от аптеката на хапчета, всеки ден му давах по едно, след седмица ечемика изчезна и до ден днешен не се е появявал. Всеки път като се сетя благославям тази жена. Единственото което е минуса е че наддаде много на килограми, беше много злояд, а след приема на маята изведнъж всичко прояде. Спасението беше в спорта, който му регулира килограмите.
Гери, страхотна е, такава торта бих я предпочела пред изискани и бутикови торти покрити с фондан.
Обожавам бисквитени торти, може да са семпли и обикновени, но са страшно вкусни :)
Да, да, аз видях снимките които качихте и добих представа как става, ползвали сте индивидуално котлонче, което е добра алтернатива, аз си представях как ще пльосна тая тенекия върху керамичните котлони :))
Поздрави!
Хареса ми идеята с тенекията, но не знам колко е удачно да се слага на котлона, може би върху жар ще е по добре. Само не разбрах кога се слагат клечките да се отвори, предполагам преди да се сложи в тенекията .
Не се и съмнявам, че е вкусотия, аз обичам всякакви кюфтенца, така че със сигурност при първа възможност ще опитам, че сега са ми забранени тези храни. Поздрави и на теб, миличка, благодаря, за сега съм стабилизирана, планувана съм за прием в болница на 14ти и там вече ще кажат какво ще ме правят :)
Здравейте, алкохола в рецептата правят кюфтетата по леки, предпазва от поемането на излишната мазнина. Това се отнася за всички пържени изделия, ако пържите мекички или бухти опитайте и сложете малко алкохол в тестото ще се усети веднага разликата, като ги извадите, те няма да са се напоили с мазнина. Опитайте, препоръчвам ви ги :)
Мерси Соня, този го хапнаха с чеснов сос, за следващия път имам една идея за малък експеримент да преобразувам лахмаджуна и ако се получи ще го споделя :))
Моите коментари