Никой купен хляб не може да се сравни с домашно приготвения :) колкото и да е късно и да съм узморена,гледам да омеся една питка :) така и яденето с нея е по-сладко :)
Маслото не е подходящо за пържене,защото температурата му на горене е мнофо ниска и на първите две филии то вече ще е замирисало на изгоряло...диста странна рецепта,не съм я правила.Аз ги потапям само в яйца и ги пържа в олио и след това захаросвам или оставям така за солени.
Лично ми го предостави производителя на сиренето,за да направя няколко рецепти за сайта на сиренето. :) Там ще откриете и страхотните предложения на Йоли :) Село Черни Вит е на няколко киломентра от гр.Тетевен и се познаваме,а и родителуте на моят приятел бивеят там :) Все още не е разрешено за продажба в юагазинната мрежа,юоже да се опита само на изложения.Повече информация можете да намерите на сайта .За да не правя реклам,напишете в гугъл зеленото сирене от Черни Вит и ще ви излезе :)
Вероятно може да станв и с кората и спка на портокал и тогава ще е портикалов сласкиш.Ще опитам и рози вариант.Сласкиша е много лек и подходящ за след празници :)
Не са ли много 5 кг. смокини само на 1 кг захар?Не ми се струва,че ще е сладко след това,макар,че самите смокини са си сладки.Аз поне предпочитам сладкото да ми е СЛАДКО! :)
И аз ги правех като малка,но с масло. :) Със сестра ми ни отнемаше доста време,доакто начупим фино бисквитите,зашото тогава нямахме роботи,блендери и подобни.Бяхме много горди със себе си и след това си ги хапвахме сладко сладко :) Бях ги забравила :)
Правила съм го няколко пъти.Страхотен е,направо ти се иска да го изядеш целия.Наистина с мас е много по хубав,пухкав и лек.И с масло обаче ми допада :)
За мялко с ориз не се вари ориза никога предварително,вероятно вашия ориятел ви е обяснявал как се прави суши.Ако се свари отделно,млякото никога няюа да се сгъсти,за да стане на крем,защото няма да июа нишесте в него.Захарта и аз накрая слагам :) Много любим десерт.Не съм правула отдавна и ми се прияде много :)
От много години се занимавам с кулинария,това е моето хоби.Незнаю обаче лаква е причината д все още да не съм приготвяла кекс с майонеза.Чела съм много рецепти,но сега прочетох тази и много ми допадна.Нърза ,лесна,вкусна.Тези дни ще я пробвам и ще споделя снимка и отзиви,обещавам :)
Моите коментари