За този сладкиш може да се използва и кръгла форма за торта. В описанието на рецептата съм допуснала грешка с това, че съм написала диаметър за правоъгълна тавичка, за което се извинявам. Размерът на тавичката е около 15 см (дължина).
Супа топчета се прави само с ориз, без картофи. Навярно така я обичате във вашето семейство, но си има точно определена рецепта за тази супа. Иначе изглежда добре. Поздрави
Когато готвите лазаня, морковите е добре да се настържат, така 1-во ще се сготвят по-бързо и 2-ро, самата лазаня ще стане по-плътна. Бешамелът се подправя с индийско орехче и бял пипер. Млякото може да се затопли предварително и така да се добави към така нареченото на кулинарен език- ру- запечено брашно. Когато слагате масло в тиган или тенджера е хубаво да сложите малко олио, защото има опасност да загори маслото. Лазанята Ви изглежда добре. Поздрави
Като готвач с доста стаж зад гърба си, ще си позволя да дам един съвет- оправете си рецептата, защото някой начинаещ може да хвърли яденето в кофата. Панировката винаги започва с намокряне на продукта, после се овалва в брашно, след това в яйце и чак тогава в галета, а ако се търси двойна панировка е както следва- брашно, яйце, брашно, яйце и чак тогава галета. Поздрави
Моите коментари