Когато готвите лазаня, морковите е добре да се настържат, така 1-во ще се сготвят по-бързо и 2-ро, самата лазаня ще стане по-плътна. Бешамелът се подправя с индийско орехче и бял пипер. Млякото може да се затопли предварително и така да се добави към така нареченото на кулинарен език- ру- запечено брашно. Когато слагате масло в тиган или тенджера е хубаво да сложите малко олио, защото има опасност да загори маслото. Лазанята Ви изглежда добре. Поздрави
Като готвач с доста стаж зад гърба си, ще си позволя да дам един съвет- оправете си рецептата, защото някой начинаещ може да хвърли яденето в кофата. Панировката винаги започва с намокряне на продукта, после се овалва в брашно, след това в яйце и чак тогава в галета, а ако се търси двойна панировка е както следва- брашно, яйце, брашно, яйце и чак тогава галета. Поздрави
Описано е количеството брашно, но не е споменато дали става дума за чаши или някакъв друг съд. Подразбира се, че е чаши, но все пак е добре да се напише. Иначе кекса изглежда много добре.
Аз съм готвила за много евреи, те ядат кашери като риба, картофи, патладжан и др, стига да са увити в алуминиево фолио и печени така. Тоест да не са пипани от други хора. Приготвяната за тях храна я правехме с ръкавици, защото те са доста претенциозни и не обичат храната им да се пипа от много хора.
Наистина е много вкусна и е пълна измислица. Каквото имах- това сложих. Може тиквата да се замени със сладки картофи. Пак ще стане много вкусно. Опитай
В нашето семейство е традиция всяка година на Нова година да правим такава торта! Харесвам я, защото може да се експериментира. Правила съм я в много варианти и винаги се е харесвала. Миналата вече година също не пропуснахме да направим. Страхотна рецепта, но и доста трудоемка. Винаги я правя един ден преди поднасяне, защото отнеме доста време, но пък резултата си заслужава. Поздравеления за хубавата идея. Следващият път ще пробвам по вашият начин!
Моите коментари