Първо тестото втасва после оформям питката, пак оставям да втаса и пека в загрята фурна на долен и горен едновременно слагам я по средата. На моята печка съм и свикнала и на 160 градуса е тъкмо защото на повече е много силна.
Благодаря Сия! Само сърцата поеха от маслото и малко цвета потъмня но булката много я хареса, като искаха да е бледо син нюанс се учудих но сватбената рокля и костюма и цялата сватба е в такъв десен, е бяха до басейн макар че искаха на морето да се венчаят. :)
Да добавя само, че белтъците в какъвто съд ги разбивате трябва да няма дори и капчица вода. При мен нямаше защото зная и съм го правила много пъти но явно от яйцата е и този път не съм доволна от снега който получих. Друг път е ставал много по гъст и е по хубаво с по голям слой който обича.
И за мен беше странна като чух но опитах и останах много удовлетворена от резултата. Но моите са домашни и много хрупкави, след панировката мислех че леко ще станат меки но дори и пържени хрупаха и бяха супер.
Този не е с мляко а с вода от баба ми зная тази рецепта само че тя я прави със сливи. С пресни плодове върху друга рецепта пак се получава така защото си пускат сок и не бухва много, докато когато го правя със праскови от компот ми изглежда по бухал.
Бирата каква роля играе, много ми е интересно за първи път срещам такава рецепта, трябва да опитам. А има ли аромат на бира или се изпарява при печене.
Моите коментари