Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Ризотото с манатарки и трюфел е готово.
* За снимката съм нарязала черния трюфел на филийки, за да се вижда по- добре....

Трябва да ви се получи кремообразно ризото, внимавайте да не е сухо.
Добавете пармезана и разбъркайте....

Манатарките се почистват от пръст, листенца и клечици полепнали по тях и се измиват под течаща вода....

Ползвах замразени манатарки, които, първо, размразих и нарязах на дребни парчета....

Сложете сушените манатарки в топла вода и ги оставете да престоят десет минути.
Запържете чесъна и лука в маслото в тенджера....

Изсипете го в гювеча и добавете натрошените сушени манатарки. Запържете нарязания лук с домата, чушката, чесъна и моркова....

По желание се настъргва пармезан или друг вид кашкавал върху ориз с манатарки и сусам. Вкусното ризото е готово....

2

Гъбите и арпаджикът се задушават в зехтина, докато омекнат. Осолява се.
Прибавя се сметаната, нарязаните домати и ригана. Задушава се, докато...

Маслото се загрява и в него се задушават почистените и нарязани гъби.
Добавя се отцеденият грах, поръсва се със сол и се похлупва с капак....
Рейтинг
3.2
Общо гласували: 5
50
42
32
21
10
Дай твоята оценка: