Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панетоне - италиански козунак за КоледаСамата дума „панетоне” е с не особено ясен произход – водят се различни спорове, разказват се много легенди, но каквото и да казват този козунак е...
Рецепти за бърз и пухкав козунакРазделя се на 8 равни части, които се правят на топки. Оставят се 15 минути да почиват, след което се изтеглят на дълги фитили....
1
Идеи за сладкиши със сух козунак
За Великден хората по правило купуват много козунаци и когато празникът отмине, се оказва, че голяма част от тях са изостанали....
Съвети за направата на вкусен козунак
В деня на направата на козунак абсолютно забравете за проветряване на помещението, в което ще го правите. И се пригответе за жега....
Кулинарни техники при месенето на козунак
Важна техника при плетенето на козунак е, че се плете много рехаво, а не стегнато, козунакът трябва да има място, за да втаса хубаво и като се изпече...
Как правилно да замесим и сплетем козунак
В брашното се прави кладенче и те се изсипват в него заедно със захарта, млякото, половин меко масло и втасала мая....
Какви ядки са подходящи за поръсване на козунаци?
Техният вкус се съчетава перфектно със сладкия вкус на козунака и се изгражда баланс от вкусове....
Как да съхраняваме козунак и козуначено руло?
Ако го направите с не напълно изстинали козунаци, рискувате фолиото да се навлажни в процеса на изстиване, а самият козунак да се намокри, сбие, овлажни...
Козунакът - сладкото удоволствие на Великден
Има няколко прости знаци, че козунакът, който сте купили, е истински. Истинският козунак се прави от брашно, мая, яйца, захар и прясно мляко....
Съвети за приготвянето на козунаци
Изваждането на готовия козунак от формата не се прави веднага, а се оставя до изстиване малко.
7....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
53
44
31
21
10
Дай твоята оценка: