Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За вредата от изкуствените овкусители

За вредата от изкуствените овкусители

изкуствени оцветители

Колкото и преувеличено да звучи, днес живеем в един изкуствен свят -изкуствени храни, дрехи от изкуствени материи, на всичко е намерен изкуствен заместител.

Когато става въпрос за храната, тази реалност започва да звучи плашещо. Това, което влиза в тялото ни, определя какъв ще бъде животът ни. А той не изглежда никак здравословен с толкова изкуствени овкусители, подсладители, аромати и оцветители.

Истината е, че има повече от три хиляди изкуствени овкусители, които се слагат във всяка храна, купувана и консумирана от нас. Най-добре е да се търсят и ядат храни, които не се продават с етикети със съдържанието им, тоест природни продукти.

И понеже това е трудно, можем да представим най-вредните, за да бъдат избягвани поне те.

Изкуствени подсладители

изкуствени подсладители

Подсладителите присъстват активно в храните с уверението, че са нискокалорични и помагат да се регулира теглото. Това не е вярно. Сладкият вкус усилва апетита. Въпреки ниското съдържание на калории теглото ще се покачва, но по друг начин, чрез завишените порции храна. Отделно тези подсладители имат негативно действие върху здравето.

Най-известният от подсладителите е аспартамът. Има го в газираните напитки, млеката, млечните продукти и сладките. Той атакува направо мозъчните клетки като създава токсична среда. Има нездравословно въздействие и върху храносмилателната система, предизвиква възпаление на червата.

Изкуствени трансмазнини

Тези трансмазнини се откриват в хидрогенизираните растителни мазнини. Възпаленията, които причиняват в организма, се смятат за причина за възникване на хронични и нелечими заболявания на храносмилателната система, на автоимунните заболявания.

Те са благоприятна среда за развитие на раковите клетки, саботират имунната система, която не успява да се справи с проблемите в тялото.

Изкуствени ароматизатори

храни с изкуствени овкусители

Ароматите, които се слагат в храните, са ненужна и дори неестествена добавка. Те са носители на всевъзможни химически вещества. В ягодовия вкус се добавят около 50 химикала. Изкуственият овкусител в маслото атакува мозъчните клетки и причинява Алцхаймер.

Мононатриев глутамат

Тази добавка ще открием в преработените храни от рода на замразени храни, дресинги за салати, китайски храни и други. Той води до умъртвяване на клетките, особено на мозъка. Паркинсон, Алцхаймер, мозъчни увреди са резултат от такова въздействие.

Изкуствени оцветители

Оцветителите подобряват вида на хранителните продукти на особено висока цена - алергии, хиперактивност, та дори до рак. Синята и червената боя са най-вредни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest