Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни, които понижават риска от тромбози

Храни, които понижават риска от тромбози

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
горските плодове са храна срещу тромбози

Срещу артериална тромбоза и емболия в менюто трябва да са включени продукти, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Храната, която предизвиква проблеми с кръвоносните съдове, трябва да се изключи от менюто.

Благодарение на правилна диета структурата на стените на вените се възстановява и те не се деформират.

Здравословната храна снабдява организма с витамин Р, който помага да разреди кръвта и предотвратява появата на кръвни съсиреци. В нея се съдържат много естествени киселини, които помагат за разтваряне на кръвни съсиреци и предотвратяват образуването им.

Каква храна облекчава живота на кръвоносните съдове и разрежда кръвта? В следващите редове вижте храни, понижаващи риска от тромбози:

Сред продуктите, които помагат на човека да бъде здрав, нужно е да се отбележат: плодовете и зеленчуците, които са обогатени на витамин С. Сред тях са грозде и цитрусови плодове, кисели ябълки, боровинки, череши, сливи, праскови и кайсии. Добра полза допринасят лукът и чесънът, а те могат да се добавят към салати или други свежи ястия.

Ягодоплодните намаляват активността на тромбина. Те могат да се употребяват пресни или да си направите сок. За това са ви нужни малини и ягоди, къпини, касис или боровинки, но трябва да се вземе предвид алергичния компонент на продуктите, така че бъдете внимателни.

Кълнове от зърнени култури и бобови растения - с тяхна помощ можете да премахнете токсините от тялото, да пречистите кръвоносните съдове и да намалите количеството холестерол в кръвта.

кълновете помагат за разреждане на кръвта

Витамини А, В, С – те предотвратяват отлагането на холестерола и помагат за лечение на атеросклероза. В това помагат пиперът, доматите, бяло зеле, зелен грах, моркови и краставици.

Пчелни продукти, особено мед - той активира възстановителните процеси в организма, нормализира кръвната плътност и унищожава кръвните съсиреци. С него ще възстановите тонуса на вените и ще укрепите кръвоносните съдове. Отлична храна срещу тромбози.

Подправки: джинджифилът се характеризира с антимикробни и затоплящи свойства. Полезни още са магданозът, копърът, канелата и хрянът, тях е нужно да ги добавите в храната на малки количества, за да няма странични ефекти.

Растителни масла – най-голяма е ползата от качествени студено пресовани продукти, съдържат много омега-3 мастни киселини. Те могат да намалят риска от образуването на кръвни съсиреци и да разредят кръвта.

Ако си съставите диета, като се имат предвид необходимите ограничения, можете успешно да се възстановите, като постигнете необходимия вискозитет на кръвта, както и да предотвратите образуването на кръвни съсиреци. Това ще подобри качеството на живот и ще укрепи здравето ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest