Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим мини хапки

Как да си направим мини хапки

Как да си направим мини хапки

Предстои ви парти? Малките хапки са невероятни лесни както за приготвяне, така и за хапване. За тях не са ви необходими две ръце, да не говорим за вилица и нож. Всичко, от което се нуждаете, е един палец и един показалец.

Разгледайте нашите 3 специално подбрани рецепти за приготвяне на мини хапки, които ще допаднат на вкуса, дори и на най-капризните гости. Насладете им се!

Мини хапки с кайсии и бекон

Необходими продукти: 50 g бекон на ленти; 400 g сушени кайсии; 125 g цели бадеми; 65 g;

За соса: сладко от сливи или ябълки; 2 супени лъжици соев сос;

Начин на приготвяне:

Как да си направим мини хапки

1. Загрейте фурната до 190°. Нарежете всяка лента бекон на три. Сложете по един бадем между всяко парче кайсия. Увийте с парче бекон. Прикрепете с клечка за зъби;

2. Наредете хапките в тиган. Печете около 20-25 минути, докато беконът стане хрупкав;

3. Поставете съставките за соса в малка загрята тенджерка. Разбърквайте през цялото време;

4. Изцедете хапките върху хартиена салфетка. Сервирайте с готовия сос.

Пълнени чери доматчета

Как да си направим мини хапки

Необходими продукти: 24 чери доматчета; 85 g крема сирене; 2 супени лъжици майонеза; 65 g ситно нарязана обелена краставица; 1 супена лъжица ситно нарязан зелен лук; 2 чаени лъжички смлян пресен копър;

Начин на приготвяне:

1. Отрежете тънък резен от горната част на всеки домат. Извадете сърцевината на домата. Поставете доматите на хартиени салфекти, за да се изцедят;

2. В малка купа разбъркайте крема сиренето и майонезата до получаване на гладка смес. Добавете краставицата, лука и копъра;

3. Напълнете всяко доматче с приготвената паста. Охладете преди да сервирате.

Пълнени ягоди със синьо сирене

Как да си направим мини хапки

Необходими продукти: 1/2 ч.ч. балсамов оцет; 85 g обезмаслено крема сирене; 56 g натрошено синьо сирене; 16 големи пресни ягоди; 3 супени лъжици натрошени препечени пекани;

Начин на приготвяне:

1. Сипете балсамовия оцет в малка тенджерка. Оставете да заври. Варете, докато течността изври наполовина. Оставете да се охлади на стайна температура;

2. Междувременно в малка купа разбийте крема сиренето и синьото сирене до получаването на гладка смес. Отстранете горната част на ягодите и издълбайте сърцевините. Напълнете всяка от ягодите с кремообразния крем. Поръсете с пеканите и леко натиснете;

3. Охладете в хладилник. Напръскайте с балсамов оцет преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest