Предстои ви парти? Малките хапки са невероятни лесни както за приготвяне, така и за хапване. За тях не са ви необходими две ръце, да не говорим за вилица и нож. Всичко, от което се нуждаете, е един палец и един показалец.
Разгледайте нашите 3 специално подбрани рецепти за приготвяне на мини хапки, които ще допаднат на вкуса, дори и на най-капризните гости. Насладете им се!
Мини хапки с кайсии и бекон
Необходими продукти: 50 g бекон на ленти; 400 g сушени кайсии; 125 g цели бадеми; 65 g;
За соса: сладко от сливи или ябълки; 2 супени лъжици соев сос;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 190°. Нарежете всяка лента бекон на три. Сложете по един бадем между всяко парче кайсия. Увийте с парче бекон. Прикрепете с клечка за зъби;
2. Наредете хапките в тиган. Печете около 20-25 минути, докато беконът стане хрупкав;
3. Поставете съставките за соса в малка загрята тенджерка. Разбърквайте през цялото време;
4. Изцедете хапките върху хартиена салфетка. Сервирайте с готовия сос.
Пълнени чери доматчета
Необходими продукти: 24 чери доматчета; 85 g крема сирене; 2 супени лъжици майонеза; 65 g ситно нарязана обелена краставица; 1 супена лъжица ситно нарязан зелен лук; 2 чаени лъжички смлян пресен копър;
Начин на приготвяне:
1. Отрежете тънък резен от горната част на всеки домат. Извадете сърцевината на домата. Поставете доматите на хартиени салфекти, за да се изцедят;
2. В малка купа разбъркайте крема сиренето и майонезата до получаване на гладка смес. Добавете краставицата, лука и копъра;
3. Напълнете всяко доматче с приготвената паста. Охладете преди да сервирате.
Пълнени ягоди със синьо сирене
Необходими продукти: 1/2 ч.ч. балсамов оцет; 85 g обезмаслено крема сирене; 56 g натрошено синьо сирене; 16 големи пресни ягоди; 3 супени лъжици натрошени препечени пекани;
Начин на приготвяне:
1. Сипете балсамовия оцет в малка тенджерка. Оставете да заври. Варете, докато течността изври наполовина. Оставете да се охлади на стайна температура;
2. Междувременно в малка купа разбийте крема сиренето и синьото сирене до получаването на гладка смес. Отстранете горната част на ягодите и издълбайте сърцевините. Напълнете всяка от ягодите с кремообразния крем. Поръсете с пеканите и леко натиснете;
3. Охладете в хладилник. Напръскайте с балсамов оцет преди сервиране.
Коментари