Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим мини хапки

Как да си направим мини хапки

Как да си направим мини хапки
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
41.97 лв.

Предстои ви парти? Малките хапки са невероятни лесни както за приготвяне, така и за хапване. За тях не са ви необходими две ръце, да не говорим за вилица и нож. Всичко, от което се нуждаете, е един палец и един показалец.

Разгледайте нашите 3 специално подбрани рецепти за приготвяне на мини хапки, които ще допаднат на вкуса, дори и на най-капризните гости. Насладете им се!

Мини хапки с кайсии и бекон

Необходими продукти: 50 g бекон на ленти; 400 g сушени кайсии; 125 g цели бадеми; 65 g;

За соса: сладко от сливи или ябълки; 2 супени лъжици соев сос;

Начин на приготвяне:

Как да си направим мини хапки

1. Загрейте фурната до 190°. Нарежете всяка лента бекон на три. Сложете по един бадем между всяко парче кайсия. Увийте с парче бекон. Прикрепете с клечка за зъби;

2. Наредете хапките в тиган. Печете около 20-25 минути, докато беконът стане хрупкав;

3. Поставете съставките за соса в малка загрята тенджерка. Разбърквайте през цялото време;

4. Изцедете хапките върху хартиена салфетка. Сервирайте с готовия сос.

Пълнени чери доматчета

Как да си направим мини хапки

Необходими продукти: 24 чери доматчета; 85 g крема сирене; 2 супени лъжици майонеза; 65 g ситно нарязана обелена краставица; 1 супена лъжица ситно нарязан зелен лук; 2 чаени лъжички смлян пресен копър;

Начин на приготвяне:

1. Отрежете тънък резен от горната част на всеки домат. Извадете сърцевината на домата. Поставете доматите на хартиени салфекти, за да се изцедят;

2. В малка купа разбъркайте крема сиренето и майонезата до получаване на гладка смес. Добавете краставицата, лука и копъра;

3. Напълнете всяко доматче с приготвената паста. Охладете преди да сервирате.

Пълнени ягоди със синьо сирене

Как да си направим мини хапки

Необходими продукти: 1/2 ч.ч. балсамов оцет; 85 g обезмаслено крема сирене; 56 g натрошено синьо сирене; 16 големи пресни ягоди; 3 супени лъжици натрошени препечени пекани;

Начин на приготвяне:

1. Сипете балсамовия оцет в малка тенджерка. Оставете да заври. Варете, докато течността изври наполовина. Оставете да се охлади на стайна температура;

2. Междувременно в малка купа разбийте крема сиренето и синьото сирене до получаването на гладка смес. Отстранете горната част на ягодите и издълбайте сърцевините. Напълнете всяка от ягодите с кремообразния крем. Поръсете с пеканите и леко натиснете;

3. Охладете в хладилник. Напръскайте с балсамов оцет преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен