gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»3 начина да подобрите хранителните си навици

3 начина да подобрите хранителните си навици

ХрисиХриси
Новак
14744
приготвяне на закуска
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

В живота идва момент, в който човек решава, че е време да подобри хранителните си навици. Откъде обаче трябва да започнете? Ще ви бъде много по-лесно, ако определите точно към какви подобрения се стремите, постигайки ги едно по едно.

Това може да ви отнеме седмица или две, няма значение. След като осъществите една промяна, преминете към следващата. Дайте си време, защото по-важен е добрият резултат.

Ето 3 лесни стъпки, с които ще успеете да промените хранителните си навици без никакви усилия:

1. Подбирайте продуктите, с които се храните – може би понякога пропускате закуската по някаква причина и на път за работа си взимате поничка или друга бърза закуска, колкото да има какво да хапнете, щом пристигнете. Ето тук идва първата промяна.

закуска с овесени ядки

Станете малко по-рано, но осигурете закуска на организма си. Може да заложите на кисело мляко с плодове или зърнена закуска. Разбира се, ако обстоятелствата го изискват, може да я опаковате и да закусите на работа. Важното е да бъде нещо питателно, но и здравословно.

2. Подбирайте продуктите, които купувате от супермаркета – обикновено отивате до магазина за един продукт и се прибирате с няколко торби. Супермаркетите имат добра маркетингова политика... Изборът ви на храна, обаче, не трябва да зависи от нея.

Следващият път, когато пазарувате, вземете свежи зеленчуци и други продукти, които да заменят поне едно полуготово ядене, което сте си направили набързо, защото не ви се занимава. Има здравословни „заместители“, които също може да приготвите бързо – готова, нарязана свежа салата, печено пилешко месо или варени скариди, които са чудесен протеин.

печено месо

3. Променете стила си на готвене – това е последната стъпка. Ако сте свикнали да готвите с повече мазнина, да пържите или панирате, може би е време да промените това.

Сменете вида на термичните обработки. Потопете се в света на печеното, задушеното и вареното. Стига да развихрите въображението си, може да създадете истински кулинарни шедьоври, които ще бъдат по-здравословни и балансирани.

Това са малки промени, които обаче ще се превърнат в истинско богатство във времето. Те ще изменят напълно виждането ви за храната, ща поддържат организма балансиран и ще ви спестят доста здравословни проблеми, свързани със затлъстяване, храносмилателен дискомфорт и т.н. Добрата храна е изключително важна – подбирайте своята!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest