Всички сме чували за вкусните спагети Карбонара. Никой никога не е съжалявал, че ги е опитал. Те са част от всяко традиционно италианско меню. Създадени са в Рим, област Лацио в средата на 20 век, след Втората световна война.
Приготвяли ли сте ги някога Карбонара у дома? Рецептата изглежда много лесна, нали? Тя основно съдържа месо, яйца и паста. Подобно на повечето ястия, съдържащи малко съставки, рецептата за спагети Карбонара също има техника, която прави цялата магия. Истината е, че ако нямате наистина страхотни съставки и не приложите няколко ключови техники, ще останете разочаровани и гладни.
Представяме ви оригиналната рецепта за най-популярната паста в света - Карбонара.
Необходими продукти:
- 400 г спагети;
- 4 големи яйца;
- 200 г гуанчале (свински бузи);
- 100 г настъргано сирене Пекорино;
- прясно натрошен черен пипер;
- сол;
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите ал денте в 6 литра щедро подсолена вода. Когато са готови, запазете около 120 мл от водата, след което отцедете останалото количество.
2. Нарежете гуанчалето на кубчета. Докато спагетите се варят, в голям тиган на среден огън добавете нарязаното месо и го запържете за около 3 минути или докато стане хрупкаво и златисто на цвят. Не добавяйте допълнително мазнина, тъй като гуанчалето е достатъчно мазно. Преместете тигана от котлона;
3. В малка купа разбийте яйцата и прибавете настърганото сирене Пекорино. Разбъркайте до получаването на кремообразен сос.
4. Върнете тигана обратно на котлона и сипете половината от запазената вода. Прибавете спагетите и разбъркайте добре;
5. Тази част от рецептата е изключително важна, трябва да бъдете изключително бързи и сръчни! Махнете тигана от котлона и добавете яйчената смес, като разбърквате много бързо, докато яйцата се сгъстят. Ако сосът ви се струва прекалено гъст, разредете го останалото количество вода;
6. Овкусете обилно с прясно натрошения черен пипер и настъргано сирене Пекорино;
7. Консумирайте веднага след сервиране.
Вече знаете всички трикове, за да направите перфектна паста Карбонара. Не губете време и запретвайте ръкави. Да ви е вкусно!
Коментари