Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Сладкарски пособия, за да правите десерти като професионалист

Сладкарски пособия, за да правите десерти като професионалист

Сладкарски пособия, за да правите десерти като професионалист

Много от нас обичат да правят торти и сладкиши, но нека бъдем честни - рядко крайният резултат изглежда като нещо, което сме виждали по телевизията или в списания.

Проблемът едва ли е толкова в уменията ви, а по-скоро в оборудването и сладкарските пособия, които ползвате. Затова сме ви подготвили списък с най-необходимите инструменти за печене, които ще ви накарат да изглеждате като сладкар професионалист.

1. Комплект за торта Anti-Gravity

Ако търсите по-алтернативна визия на тортата си, този комплект за торта Anti-Gravity ще ви позволи да оформите водопад от бонбони или сметана, река от различни лакомства върху сладкото си произведение. Те щестоят застинали неподвижно, като че ли държани от магия, и ще ви помогне да изумите гостите си и да увеличите лайковете си в Instagram.

Комплектът може да поръчате от интернет, включва основна плоча, два поддържащи пръта и ъглово парче, като всички се свързват заедно, за да поддържат вашата торта на каквато и височина или ъгъл си изберете.

2. Стационарен миксер

Отдавна модерните кухненски уреди пестят време и сили на готвачите. Второто е особено важно, ако не искате след направата на една торта да сте гроги. Затова на помощ идва стационарният миксер, при който няма нужда да държите уреда за разбиване, което, всички знаем, страшно уморява ръката. Този вид миксер има голяма и удобна купа - само сипвате продуктите и чаката кухненският помощник сам да си свърши работата.

3. Комплект за шоколадово суфле/фондан Fail-Safe

Сладкарски пособия, за да правите десерти като професионалист

Направете си страхотно шоколадово суфле, от което се излива любимият ви сладникав пълнеж. На помощ идва коплекта за такива десерти Fail-Safe. Комплектът се предлага с прости инструкции и рецепти и съдържа шест отделни силиконови форми за пудинг и една силиконова тавичка с 12 форми.

4. Професионален комплект за глазура и украса

Един такъв комплект ще ви помогне да декорирате тортите си като професионалист за нула време. Обикновено един комплект идва със седем дюзи от неръждаема стомана - четири звезди, една обвивка и малки и големи кръгли накрайници, както и найлонов пош с лесно притискане. Всички дюзи могат да се мият в миялна.

5. Мерител за сухи продукти

Сладкарски пособия, за да правите десерти като професионалист

Професионалните готвачи и автори на рецепти хвалят постоянното старомодния прост и ефективен мерител за сухи продукти, като например Тала 1960. Има измервателни маркировки отстрани за различни съставки, така че можете да видите колко точно е 100 г ориз или 50 мл масло, без да се налага да ровите наоколо за везни - особено полезно за хора с по-малки кухни или малко празно пространство в шкафа.

6. Мраморна сладкарска дъска

От мрамора става страхотна сладкарска дъска. Заради естествените си свойства дъската поддържа хладна температурна и създава предпоставка за превъзходен сладкиш, като държи кремовете, шоколада хладни и те не се разтичат.

7. Буталото за кексчета

Буталото за кексчета е задължителен уред за всеки пекар. С помощта на тази джаджа можете да направите кексчетата още по-невероятни, като издълбаете лесно и бързо дупчица в средата им. След като го използвате, можете да запълните кексчето с любимите си пълнежи като сладко, конфитюр, шоколад или каквото ви харесва.

8. Назъбен уред за къдрене на краищата на торта

Сладкарски пособия, за да правите десерти като професионалист

Назъбеният уред за къдрене на краищата на торта предоставя лесен начин за декориране на горния ръб на всяка торта, покрита със захарна глазура. Чудесна алтернатива, ако нямате време да приготвите специална глазура или да украсявате. Използвайте веднага, когато покриете тортата, докато захарната глазура е мека.

Просто натопете дръжката в глазурата, поставете назъбения край върху горния ръб на тортата и притиснете, след което преплъзнете, за да обиколи цялата торта. Добра идея е да пробвате няколко пъти на отрязана глазура или някъде другаде, преди да сте уверени да го направите върху тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest