Независимо дали сте колеблив начинаещ готвач или перфектен професионалист, всеки, който стъпи в кухня, се нуждае от освежаване на основните знания понякога.
В готвенето има доста техники, кулинарна терминология и още повече хитринки и съвети, които е добре да знаем и спазваме, за да се получават вкусните ястия винаги на ниво. Вижте нашите безценни 15 съвета за готвене.
1. Правете си бележки, докато се учите;
2. Прочетете рецептата докрай, преди да започнете приготвянето. Ако не друго, това ще ви попречи да поддържате много гореща фурна твърде дълго;
3. Спестете мазнина. Има доста неща, които може да направите с останалата от готвенето мазнина - изпържете яйца, запържете картофи. Възможностите са безкрайни;
4. Поставете влажна хартиена кърпа под дъската за рязане. Това не позволява на дъската да се върти, докато се опитвате да направите нещо с много остър нож;
5. Задайте таймера си за няколко минути по-малко от указаното време. Не само всички фурни се загряват по различен начин, но и всъщност никога няма да разберете как вашата се справя с парче месо или зеленчуци в началото. Разчитайте предимно на себе си и собствената преценка в кухнята.
6. Гответе с желание;
7. Вярвай в себе си! Това е основен кулинарен съвет. Ако нещо не изглежда съвсем правилно, вероятно не е така. Знаеш повече за храната, която готвиш, отколкото си мислиш.
8. Добавете малко сол към всичко. Да, всичко. Много кулинарни редактори и критици са категорични, че дори би трябвало да солите десерти - солта помага да извадите, подчертаете и да дадете дълбочина на всички аромати и ще помогне на вашите сладки лакомства да имат по-сложен вкус;
9. Ако печете редовно, купете кантар. В крайна сметка печенето е наука и има нужда от точни мерки;
10. Почистете, докато работите. Вместо да позволявате на мръсотиите да се трупат, докато сте в кухнята, своевременно почиствайте всеки отпадък, изцапване и измивайте съдовете и приборите. Въпреки че към момента ще ви е досадно, това ще ви спести време и стрес по-късно;
11. Никога не използвайте влажни ръкавици за фурна.
12. Кайма и чесън се режат на ръка. Чесновите преси са загуба на пари - те компрометират текстурата на любимия ни полезен зеленчук, изискват време за почистване и всъщност забавят нещата;
13. Извадете бисквитките, преди да са готови. Отново - винаги е по-добре да не прекалявате. А бисквитките ще продължат да се готвят в тавата, след като ги извадите от фурната;
14. Поставете хартиена кърпа върху дъската за рязане. Ако имате повече от едно нещо, което трябва да кълцате, това ви спестява много време за почистване;
15. Разпечатайте рецептите си. Защото никой не иска сурово яйце по целия си телефон или таблет.
Коментари