gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо да пием повече вода?

Защо да пием повече вода?

Защо да пием повече вода?
Комплект ножове на стойка - 5 броя
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект ножове на стойка - 5 броя
55.00 лв.
Виж ››

Не е нужно да се доказва нуждата от вода за човешкия организъм, нито трябва да бъдем убеждавани в положителния ефект, който тя има върху нас. Това са истини, в които всеки е убеден. И все пак много хора заменят нуждата отвода с други течности. Да напомним някои от важните причини да пием повече водата, когато искаме да утолим жаждата си.

1. Водата е необходимост - тялото ни се състои от 70 процента вода, в мозъка тя е почти 90 процента. Пиенето на вода дава на органите и тъканите ни това, което им трябва за да функционират нормално.

2. Поддържа здравословно теглото ни - водата е ценен помощник на тези, които искат да отслабнат. Тя създава чувство за ситост и пречи да поглъщаме прекалени количества храна. Във водата няма калории, тя лесно се извежда от организма и така теглото се регулира.

3. Пречистващата сила на водата - няма друга течност, която да извежда токсините от тялото толкова ефикасно като водата. Тя ги извежда чрез урината, като едновременно с това прочиства бъбреците.

4. На водата дължим подобряването на енергийните нива - пиенето на много вода ни държи енергични, не се чувстваме отпаднали и това е нещо, което всеки е проверил с опита си. Водата не съдържа кофеин или захари и затова при консумацията на вода няма внезапен прилив на енергия, последван от спад, както е при енергийните напитки.

5. Подобрява вида на кожата - питейната вода подобрява тена и пази от акне. Твърди се, че тя изглежда и бръчките или поне държи кожата свежа.

6. Подпомага храносмилането - дехидратираното тяло не позволява нормална работа на храносмилателната система. Това води до подуване и чувство за тежест в стомаха. Водата е полезна, защото стимулира храносмилането и възвръща комфорта.

Ползи от водата

7. Засилва имунната система - водата пъди вирусите. Освен това човек се възстановява по-бързо от простуди и грип с помощта на водата.

8. Подобрява концентрацията - дехидратираният човек е дезориентиран. При проблем с фокусирането е добре да се посегне към чашата с вода.

9. Облекчава болки от всякакъв характер - при артрит, главоболие и всякакви хронични болки е добре да се консумира повече вода, която ще тушира тези състояния.

10. Най-бюджетната напитка - водата е почти безплатна на фона на останалите течности. Бистрата студена вода в горещите дни е най-евтиното средство за утоляване на жаждата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest