Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Кога и как се пие хуск за отслабване

Кога и как се пие хуск за отслабване

Кога и как се пие хуск за отслабване

Растението индийски живовляк не е добре познато на хората, но за хуск са чували всички, а двете са почти едно и също нещо.

Какво е хуск

Всъщност псилиум хуск е външният слой на семената на растението индийски живовляк и е много ефикасно средство за отслабване. То представлява безцветно вещество под формата на гел, което се пие на капсули.

Представлява вид слабително, което обаче има и много ползи за здравето. Семената на индийския живоволяк се използват в медицината в Иран от векове, а иначе растението се отглежда днес предимно в Индия, Бангладеш и Пакистан.

Как помага хуск за отслабване

Хуск за отслабване

Постоянната консумация на хуск помага на отслабването по следните начини.

Увеличава усещането за ситост

Хускът съдържа много разтворими фибри, забавящи преминаването на храната през стомаха. Това удължава усещането за засищане. Освен това фибрите помагат за намаляване на апетита, без да пречат на снабдяването с енергия.

Подобрява липидния профил

Според проучванията само консумацията на 6 грама хуск за 6 седмици може да намали нивата на лошия холестерол, подобрявайки липидния профил. Това подпомага отслабването.

Подобрява метаболизма

Добрият метаболизъм, регулирането на инсулина и глюкозния толеранс подпомагат здравословно отслабване.

Понижава кръвната захар

Забавянето на преминаването на храната е гаранция, че нивата на кръвната захар няма да скачат след всеки прием на храна. Приемането на псилиум хуск подобрява усещането на ситост и нивата на триглицериди, понижава холестерола и подпомага загубата на тегло.

Как се пие хуск за отслабване

Тънка талия

Правилният прием на хуск е чрез включването му в ежедневната диета по определен начин.

- Хуск на прах се разтваря в чаша топла вода. За аромат може да се добави малко лимон, а след това се изпива още една чаша вода;

- Може да се добави към смути, смес за сладкиши или палачинки;

- Ако се приема на капсули, се следва предписанието на лекаря за дозата.

Дози хуск за употреба и странични ефекти

Точната доза се определя според вида на продукта. Не бива обаче общото количество за ден да надхвърля 10 грама. Хора с алергии трябва да приемат хуск само след консултация с лекар.

Страничните ефекти при неправилен прием са: увеличена перисталтика, диария, гадене, повръщане, коремни болки, газове, крампи.

При налични алергии може да се получи още затруднено дишане, обриви, сърбеж, подуване на лицето и езика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest