Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
ХАХ
ХАХ
Няма такава глупава статия просто... ми дайте да не ядем нищо и да си умрем от глад за по-здравословно! Повече няма ка да смучете от пръстите си глупости!
15.09.2013 11:33
1
Тошко
Тошко
Бля Бля и се насра ;
Ами то може и да не пием вода, четя минава през реките и бутилките не винаги са изварени и недокоснати
14.09.2013 00:05
1
Shtamsy
Shtamsy
Решихте проблемите с цигарите, наркотиците и алкохола и почнахте с храните.
11.09.2013 11:18
1
Shtamsy
Shtamsy
Ами аз предлагам да се спре производството на всякакви видове храна и да се храним само с храна за космонавти.85291
11.09.2013 11:16
1
тупс
тупс
Нали трябва винаги с нещо да ни плашат. Храната е опасна, питиетата са нездравословни, цигарите са смърт, шоколадът е вреден, сексът е грях, децата ни са лоши, важното е да не се чувстваме щастливи и спокойни в никакъв случай. И някой друг да решава вместо нас какво можем и какво не можем.
11.09.2013 09:08
3
керим
керим
бреи ние ште умрем от глад бе хора а ква вода да пием
09.09.2013 14:55
Алекс
Алекс
Нее пишете глупости бе хора ,има достатъчно литература написана ,четете и се ограмотявайте преди да дрънкате врели-не кипели.
31.08.2013 23:11
Диана
Диана
защо пълните главите на хората с глупости
на кой каквото му се яде да яде
28.08.2013 23:01
nakata
nakata
и 'моя'е много здравословен,особено сиренцето
28.08.2013 21:02
пен4о от подуене
пен4о от подуене
това е статия на някоя второкласна "готвачка"
28.08.2013 14:54
pen4o ot poduene
pen4o ot poduene
Какви са тези глупости които пишете,...намирисва на партийна поръчка!
28.08.2013 14:51
Тончев
Тончев
Е то какво излиза! Всичко е вредно! Май ще трябва да якараме на фотосинтеза!
15.08.2013 09:22
Вие луди ли сте
Вие луди ли сте
По тъпа статия не бях чел.
13.08.2013 11:30
1
Val
Val
Любителите на здравословно хранене едва ли смятат пушените месса, картофите, кашкавала, млечните продукти , сладоледа о т.н за здравословни:) при тях вредата е далеч по сериозна от едни бактерии.
07.08.2013 11:29
justso7
justso7
Пълни глупости...!на добра вяра купувайте нещо отгледано в задния двор на някой, с предимство пред това което се предлага в големите супермаркети! Статията е платена именно от тях, за да се продават храни с идеален външен вид, но никакви хранителни качества!Да не говорим за трайността на храните в тези супермаркети - ще ви надживеят! Не на изскуствените храни и полуфабрикати в тези магазини!
02.08.2013 21:47
3
Babet
Babet
Айде тогава да караме на фотосинтеза :D
02.08.2013 14:32
Краси
Краси
Явно няма с какво да си пълните страницата и ползвате подобни глупости , родени от не съвсем запознат с материята мозък...
31.07.2013 15:27
Ани
Ани
Пъъъъъълни глупости.Четох статията и тъпях.Съвсем взехте хората за мезе.И аз правя домашно кисело мляко,сварено предварително,което и три годишният ми син знае,че се прави.За пушените и консервирани храни е ясно отдавна също.Никой не ви вярва вече на манипулативните статии.Няма ли да спрете вече.?
31.07.2013 14:11
Ulver
Ulver
Почват да насаждат параноя.Магданоз,маслини,домати...ало,и въздухът ,и водата са замърсени отдавна,ама какво да правим. Ние,хората сме си виновни.
31.07.2013 13:24
потреебител
потреебител
Просто авторът на статията се е опитал да обедини всички хранителни продукти попадащи в групата на рисковите храни,и честно казано лично за мене тази информация е много полезна и съм напълно съгласна с написаното.Истината е че трябва да внимаваме какво и от къде копуваме.
30.07.2013 21:10
1