Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Мери
Мери
И аз се чудя защо баба ми милата почина на90 години!А те продуктите,които отглеждаше сама били виновни.Иначе сигурно щеше да доживее поне до 180,ако не беше ги яла.
06.03.2014 14:51
17
4
Георги
Георги
Ще се храним само с черен хайвер и трюфели и ще живеем до 100-годишна възраст! По тази логика на "италианските диетолози" в България населението трябва да умира от глат, тъй като живее с по 100 лева месечен доход и не може да си позволи "екологично чисти" храни.
23.02.2014 20:49
12
2
васил
васил
пълни и 100 % американски глупости
13.01.2014 23:15
9
1
пламко
пламко
Даниело, патко научи се да пишеш "ш" а не "6"
15.12.2013 11:03
1
5
Зара
Зара
Тези хора ще ме направят анорескичка!!!Може ли такива глупости!!!!!!
14.12.2013 09:48
6
1
Тодоров
Тодоров
Израснах на село при баба и дядо. Пиех сурово овче мляко, от което понякога дядо току що бе изхвърлил падналите барабонки. Всеки ден пиех сурови яйца, които намирах в полозите. Нагъвах череши, сливи, праскови и пр. направо от дърветата, не помня нещо да съм мил. Крадяхме зеленчуци от кооперативните градини и ги изяждахме на място. Как пък не се разболях, не ми пречеха бактериите и прочее страшни работи....че и до днес, вече на 40г. Бе що не си........
30.11.2013 23:37
39
2
батванко
батванко
абе то и на фотосинтеза да минем,с тоя повреден озонов слой каква ли светлина ще поемем
26.11.2013 10:56
15
1
dena
dena
мда, пък секи, който е пил вода, е умрял. аман от тъпизми
22.11.2013 23:31
9
asen
asen
Какво да яадем,да пасем трева ли
20.11.2013 07:08
6
1
хйхлйй
хйхлйй
ми,то според вас,нищо не е полезно...
09.11.2013 17:10
3
румен младенов
румен младенов
Абсолютни глупости се пишат не знам дали им плаща някой за тези глупости
06.11.2013 21:23
5
ели
ели
хахаха като добавим , че и въздуха и водата бъкат от бактерии сериала става пълен...:)
06.11.2013 12:57
8
Xares
Xares
Мога да се фана на пари че тая статия е написана от некоя свиня която няма воля да се храни здравословно и нека да го светна че пушените меса и руската салата не са от здравословните храни ,а за останалите ами не сте прави скъпи писари в голяма грешка сте и като напишете някоя статия няма да се чувствате по малко виновни от дебелия ви задник :)
19.10.2013 00:43
5
даниела
даниела
ами корените на растенията не всмукват ли вредните ве6тества от почвата,за6то пи6ете само глупости.
17.10.2013 19:14
Мими
Мими
Не остана храна,която да се консумира спокойно.
17.10.2013 09:06
plam
plam
ХА ХА че то не остана нищо за ядене :D
16.10.2013 08:46
Яна
Яна
Ами да ядем камъни тогава!
03.10.2013 10:52
1
няма значение
няма значение
Само глупости... То като прочетем една-две такива "статии" и да си теглим ножа направо.
19.09.2013 08:26
1
Спас
Спас
В този сайт всичко е толкова глупаво преписано, че понякога го чета, за да знам как не трябва да се прави нещо. Всички рецепти, които съм погледнал, са зле преписани от други места, грам логика няма, когато са обработвани. Горната статия само потвърждава, че писачите в сайта са неграмотни и ограничени умствено същества. Не се обиждайте, а се захванете с нещо друго, не сте способни да правите кулинарен сайт; правете нещо, което не изисква мислене.
15.09.2013 14:03
2
Атанас
Атанас
Пушеното месо и сладоледът действително са вредни, обаче за останалите неща да се твърди, че са по-вредни от тези, които не са включени в статията е смешно. Аз по-скоро бих наблегнал на вредата от всички консервирани храни: лютеници, кетчупи, варена царевица и т.н. Те съдържат всякакви канцерогенни консерванти, оцветители, подобрители и всякакви съмнителни Е-та. Да се твърди че един домат е по-вреден от един буркан лютеница е смешно. Не съм и напълно съгласен да се избират само гладки домати. Колкото по-правилна форма има един домат, толкова по-голяма е вероятността да е изкуствен, ГМО или откъснат зелен.
15.09.2013 11:38
6