Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари (103)

Изпрати
румен младенов
румен младенов
06.11.2013 21:23
Абсолютни глупости се пишат не знам дали им плаща някой за тези глупости
5
0
ели
ели
06.11.2013 12:57
хахаха като добавим , че и въздуха и водата бъкат от бактерии сериала става пълен...:)
8
0
Xares
Xares
19.10.2013 00:43
Мога да се фана на пари че тая статия е написана от некоя свиня която няма воля да се храни здравословно и нека да го светна че пушените меса и руската салата не са от здравословните храни ,а за останалите ами не сте прави скъпи писари в голяма грешка сте и като напишете някоя статия няма да се чувствате по малко виновни от дебелия ви задник :)
5
0
даниела
даниела
17.10.2013 19:14
ами корените на растенията не всмукват ли вредните ве6тества от почвата,за6то пи6ете само глупости.
0
0
Мими
Мими
17.10.2013 09:06
Не остана храна,която да се консумира спокойно.
0
0
plam
plam
16.10.2013 08:46
ХА ХА че то не остана нищо за ядене :D
0
0
Яна
Яна
03.10.2013 10:52
Ами да ядем камъни тогава!
1
0
няма значение
няма значение
19.09.2013 08:26
Само глупости... То като прочетем една-две такива "статии" и да си теглим ножа направо.
1
0
Спас
Спас
15.09.2013 14:03
В този сайт всичко е толкова глупаво преписано, че понякога го чета, за да знам как не трябва да се прави нещо. Всички рецепти, които съм погледнал, са зле преписани от други места, грам логика няма, когато са обработвани. Горната статия само потвърждава, че писачите в сайта са неграмотни и ограничени умствено същества. Не се обиждайте, а се захванете с нещо друго, не сте способни да правите кулинарен сайт; правете нещо, което не изисква мислене.
2
0
Атанас
Атанас
15.09.2013 11:38
Пушеното месо и сладоледът действително са вредни, обаче за останалите неща да се твърди, че са по-вредни от тези, които не са включени в статията е смешно. Аз по-скоро бих наблегнал на вредата от всички консервирани храни: лютеници, кетчупи, варена царевица и т.н. Те съдържат всякакви канцерогенни консерванти, оцветители, подобрители и всякакви съмнителни Е-та. Да се твърди че един домат е по-вреден от един буркан лютеница е смешно. Не съм и напълно съгласен да се избират само гладки домати. Колкото по-правилна форма има един домат, толкова по-голяма е вероятността да е изкуствен, ГМО или откъснат зелен.
6
0