Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Тори
Тори
Статията е отчайваща, колкото и уменията на автора.
25.07.2013 11:06
НИКИ
НИКИ
това е най простата статия която съм чел
25.07.2013 09:15
нели
нели
...за "Добро утро" поредната тъпотия!!!
25.07.2013 07:30
Кво значение има.
Кво значение има.
Все бях чел простотии, но за добро утро направо си жалък "авторе". Как може да отхвърляш домашното мляко и да ми казваш, че пастьоризираното е по-добрия вариант. Да не говорим за магданоза и др...
24.07.2013 05:38
sss
sss
Аз имам един въпрос към автора на статията.Авторе напиши какво тогава трябва да ядем, че ако те слушаме трябва да измрем от глад. Дай го малко по спокойно :))
23.07.2013 19:40
Жоро
Жоро
Ако слушаме автора на статията,значи трябва да не ядем или да станем фанатици при храненето,а ако станем фанатици дали ще живеем над 100 години аааааааааааа
22.07.2013 00:03
л
л
Че то яденето си било цяла битка за оцеляване. Тези неща, които е написал авторът са верни, но е написано по такъв начин, че да те е страх да докоснеш магданоз. Човек цял живот се сблъсква с други същества около него - други хора, животни, бактерии, вируси. И колкото повече се сблъскваш с тях - толкова по-здрав имунитет изграждаш. Това, че от малки родителите ни ни говорят как микробите са най-страшните неща на света си личи много в статии като тази. Мислиш си, че като си си измил ръцете, и живееш в стерилна среда, но изобщо не е така.
21.07.2013 19:36
1
Az
Az
...и салмонелата не е вътре в яйцата, а върху черупката, така че преди консумация е достатъчно да се измият черупките отгоре, пък ако искате ги пийте...
17.07.2013 19:18
Петя
Петя
Това с маслините е вярно, недоузрели маслини се очернят, за да изглеждат узрели. Очернените маслини са указани, продават ги най-вече турците, но и при италианските и испанските го има на етикета Железен-Х-Глуконат (Е579) Железен-Х-Лактат (Е585). И двете субстанции се добиват от млечни киселини. Не е доказано да са вредни, но е задължително отбелязването на етикета. Аз не го купувам. А иначе: почти никоя от храните не е здравословна, какво толкова учудващо има в статията... Освен че бъка от погрешна изформация... Руската салата е опасна не заради картофите, а заради майонезата. Всичко опира до здравия разум на потребителя. Който е доживят до сега без да е бил натровен, явно си има нужния инстинкт за оцеляване! :) Приятен уикенд!
13.07.2013 11:13
1
див
див
по големи глупости не съм чел до ся :)
13.07.2013 07:38
кики
кики
Браво, изтрепахте рибата! От утре на вратни пържоли и пръжки (бекон) салата.
13.07.2013 06:10
1
Роси
Роси
Това с боядисаните маслини ми идва в повече,т.е в какво да сме сигурни когато пазаруваме???
07.07.2013 09:03
ядящ
ядящ
Ха Ха Ха ... здравословни храни - сладолед, пушени меса, ... Ха Ха Ха ... едно време бабите казваха, преди да хапнеш ябълка я търкулни по земята ... имунитет ... едно, друго ....
06.07.2013 20:32
2
оки
оки
Аман от глупости, цял живот са ни купували домашно прясно мляко и не сме се разболели от нищо ПРОСТО ГО ВАРИМ това мисля че е ясно на всеки и всеки нормален човек го прави, яйцата също не знам някой да ги яде сурови а салмонелата умира при 70 градуса...А домати НИКОГА не купувам гладки, по простата причина че купувам градински които обикновено изглеждат малко по криви и напукани, но пък са адски вкусни...от години лятото се прехранвам почти изцяло на салати и щях да съм умряла ако тази статия беше вярна...
06.07.2013 10:20
1
Монк
Монк
Напълно согласен !
06.07.2013 09:30
Умрял
Умрял
Слабо съчинение до последните 3 изречения. Ей там ти е силата: гладки зелени клонки и домати кацат и смучат от теб, вредно и без наранявания!
Бъди жив/а критичен тъмен шампион!

п.с. Дегизировка остана ли?
05.07.2013 21:36
Йоанна
Йоанна
Тъкмо се чудех как да се натровя, а то било толкова просто. Ще си направя "смъртоносна" салата от копър, магданоз, целина и домати!!! :D
05.07.2013 18:49
2
peppa
peppa
Аман от такива прости статии.Според автора трябва да си изправим капака пред вратата и да чакаме.
05.07.2013 18:33
Sfetulia
Sfetulia
Автор на статията - липсва.
Дата на публикуване - също.
Имам чувството, че някоя верига за бързо хранене е поръчала това подобие на статия. Въпреки малките истини, като цяло е глупост.
05.07.2013 17:32
Златина
Златина
ама тия хора не са добре бе.Това да не е пуснато от някой супермаркет...хахаха Браво Наде!!
09.02.2013 15:09