Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари (103)

Изпрати
Маргарита
Маргарита
25.07.2013 21:33
Спираме да ядем! Та остана ли нещо, което да не е опасно?Тази статия е написана от някой, който сигурно се страхува дори и да живее.
0
0
Frol :)
Frol :)
25.07.2013 19:32
По-голяма глупост скоро не бях чел! Просто нямам думи!
0
0
Вили
Вили
25.07.2013 16:38
Драскачи,пишат глупости,но ние сме по глупавите,защотото ги четеме.
0
0
cvete
cvete
25.07.2013 14:25
най-добре един контейнер с белина и да топим всичко в него преди ядене :)а другия варинат е да не ядем нищо че да не се отровим :)
О ,Боже,баба ти все стрерилни неща е яла.....:)
0
0
Ники
Ники
25.07.2013 13:39
По-голяма простотия не съм чел... Значи ако си набера от градината домати,магданоз и копър а пък и не дай си боже да пия мляко от кравата на съседите съм се натровил жестоко......
0
0
Елена
Елена
25.07.2013 13:38
Абе какво им става на тия драскачи, какви са тия глупости - да напишат направо яжте Мак Доналдс и Ки Еф Си.
0
0
Мария
Мария
25.07.2013 12:24
Има нещо сбъркано !
0
0
Боян Бахнев
Боян Бахнев
25.07.2013 12:22
Аман от патени статии. Коя верига за бързо гранене поръча тоя бълвоч?
0
0
Таня
Таня
25.07.2013 11:58
От година и половина в къщи ядем само домашно мляко вкл. и кисело, което сама си подквасвам. И вие се опитвате да ме убедите, че изкуственото мляко с 1 месец срок на годност от магазините е по-добре от него.

Хахаха - бих казала.

И ако не знаете домашното мляко се вари винаги, което убива бактериите.
0
0
Роси
Роси
25.07.2013 11:18
По голяма простотия от тая скоро не съм чела!Имам чувството,че на този са му платили от някой хипермаркет,зада ни ужаси и да припнем, и да пазарим само от тях,защото видиш ли,ако збъркаш,може да се заринеш от бактерии,вируси и т.н.Ало,господин автор,какво си мислите,че има във вашият корем?Да не би,да е стерилен?Ако е така,до сега да бяхте пукнали!Кой си мислите,че разгражда това,което всекидневно пъхате в устата си? Осъзнайте се,вие сте вселената за тях,както за нас вселената е природата и космоса.Разберете най-после всички сме ЕДНО!
0
0