Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари (103)

Изпрати
аха
аха
29.07.2013 15:53
Мили хора, тази статия иде да каже, че най-добре е нищо да не консумирате. Като чета едва ли остана нещо, което да не е вредно. Аман от глупави статии, написани с определена тенденциозност!!!!
0
0
ЕБАСИ ТЪПОТИЯТА
ЕБАСИ ТЪПОТИЯТА
29.07.2013 12:03
досега не бях чел по глупава статия..... изненадан съм как автора е събрал цялата си глупост в тези редове
0
0
тути
тути
29.07.2013 11:11
" Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. "

На село в градината, само такива домати имам!
Хахаххахаха супер забавната статия! :-D
Това го превеждам само като - купувайте ГМО домати, на вид са чудесни, на вкус са като от стъклена вата!
:-D
3
0
Мариян
Мариян
29.07.2013 09:58
Много глупава статия.

0
0
ххх
ххх
29.07.2013 09:05
В края на краищата остана ли нещо, с което да се храним и пием здравословно? Защото и във въздуха и водата има хиляди вируси, бактерии и други вредни замърсявания!? Отговорете, при тези заплахи, изброени по-горе, как да живеем здравословно?
0
0
Аз
Аз
28.07.2013 21:03
Не сте в ред!
0
0
Веселка Колева
Веселка Колева
28.07.2013 11:07
Отивам да си копая гроба! От тук написаното ще спра да ям и освен да умра, друго не ми остава. Хахаааа...Думи нямам!
0
0
Емо
Емо
27.07.2013 16:18
Но някакси забравихте да споменете, че бактериите се унищожават от солната киселина в стомашния сок. А на всеки 2.5 кв.см. кожа от човешкото тяло живеят около 35000 бактерии. Моля ви, пълнете си сайта с рецепти, а не с простотии.
0
0
сиси
сиси
26.07.2013 09:34
и кое можеме да ядем? яйцата, млчкото, кашкавала, доматите, маслините дори и любимият ми магданоз са опасни? Ами вия, драпи "писатели" нима забравихте, че човек освен страх от всичко има и имунитет? Който се гради с газене по локвите, цапане и ... храна :) ако ги спрем тези "опасни" продукти, то няма ли да си вкараме автогол?
1
0
джемм
джемм
25.07.2013 22:29
добре де, като е вредно това или онова, защо по дяволите се продава? и къде са съответните служби, които тряба да селдят за безопасността на храните? Или са си виновни бабите дето едва виждат, че не могат да видят ситно написаните съставки, дето и аз дори не мога да разчета понякога... честно казано ми омръзна от подобен род сататии... като е вредно нещо го спрете, кво като пишете?
0
0