Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Цветовете на храните влияят на здравето

Цветовете на храните влияят на здравето

редакция:
Нина НордНина Норд
Джедай
825
Цветовете на храните влияят на здравето

Различни цветове ни зареждат с различна енергия. Същото се отнася и за храната. Всеки цвят има своя честота на енергийните колебания. Цветовете, които са характерни за чакрите ни, отговарят за органите, на които влияят най-много.

Така на всеки орган съответства определен цвят. Като се съобразявате с това при избора си на хранителни продукти, ще получавате необходимите ви витамини и хранителни вещества.

Всеки продукт дава сили, пречиства и лекува чакрата, с която е свързан.

Червени храни

Червените продукти като домати, малина, ягоди, вишни, череши, ни зареждат с енергия. Подобрява се обмяната на веществата и се ускорява изхвърлянето на токсини от организма. Червеният цвят стимулира постигането на целите, придава сила и сигурност.

Можете да се избавите от депресията, като се храните предимно с продукти в червен цвят. Той стимулира надбъбречната жлеза, незаменим е за подобряване на състава на кръвта.

Оранжеви храни

Киви

Оранжевите продукти като моркови, портокали, кайсии, пъпеш, тикви също ни изпълват с енергия, укрепват имунната система, подобряват циркулацията на кръвта и храносмилането.

Оранжевият цвят е топъл, той излъчва радост и ни спестява негативните емоции. Той е свързан със сексуалността и половите органи. Оранжевото ни прави общителни и оптимистични и ни зарежда с творческа енергия.

Той влияе прекрасно на умственото развитие и на храносмилателната система.

Жълто в храните

Жълтото е весел цвят, който ни обвива с топлина и радост, кара ни да гледаме на живота по съвсем нов начин.

Той зарежда със знание и мъдрост, влияе добре върху нервната система и храносмилателния тракт, на черния дроб и на стомаха. Жълтите продукти като жълти чушки, банани, лимони, жълта малина и жълти тиквички влияят добре на мозъка, затова са безценни по време на учене за изпити.

Този цвят влияе прекрасно и на кожата.

Зелен цвят храни

Зеленият цвят на храните ни носи спокойствие, равновесия и хармония във всички системи на организма. Той влияе добре на сърцето и нормализира кръвното налягане.

Зеленото помага срещу стрес, емоционално напрежение и главоболие.

Лилави храни

Лилавото в храните е свързано с интуицията и духовността. Тъмното грозде, сините сливи, цвеклото, патладжаните подобряват мисленето и подсилват централната нервна система и мозъка.

Кафяв цвят и храните

Кафявият цвят ни дава възможност да виждаме по-добре и да сме наясно с всичко в живота ни. Той зарежда със състрадание, честност и добрина.

Този цвят контролира щитовидната жлеза, влияе върху умствените и физическите способности. Чаят, кафето, какаото и елдата и други продукти от кафявата гама помагат при болести на очите, ушите, носа и кожата.

Вижте още как цветните храни променят настроението и апетита ни. Открийте още неочаквани ползи от различните цветове на плодовете и зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest