Как да си направим украса за торта
How to make cake decorations
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си направим украса за торта

Как да си направим украса за торта

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Торта с шоколадова глазура и ягоди

Ако се чудите как да направите вашата торта по-ефектна, ние можем да ви помогнем с няколко идеи. Не е необходимо да се влагат прекалено големи усилия за да се направи една сполучлива декорация, защото красивият ефект може да бъде постигнат и с по-прости средства, стига човек да развихри напълно своята фантазия.

Украсата на тортата трябва да бъде съобразена с вида на глазурата. Ако ще добавяте елементи от някакви готови сладкарски продукти, като например бишкоти, бисквити, шоколадови бонбони и така нататък, то вашата глазура трябва да е от някакъв по-пухкав крем, който да ги задържи.

И обратно, ако сте направили глазура от разтопен шоколад например, тогава за украсата на тортата ще ви са необходими по-скоро елементи, изработени от различни видове крем.

Украса на торта с шоколадова глазура

Ако сте направили вече вашата шоколадова глазура, тогава е ред да приготвите подходящ крем, с който да я украсите. Можете да направите това с помощта на какаов крем, който се приготвя изключително лесно.

Необходими продукти: 1 малка опаковка маргарин, 1 и ½ чаша захар /количеството на захарта може да варира според това доколко сладък предпочитате крема/, 50 г какао и една шепа пресни ягоди или цели ягоди от сладко. Разбира се може да използвате и други плодове според сезона.

Начин на приготвяне: Продуктите се поставят в подходящ съд и се разбиват с помощта на миксер, до получаването на хомогенна пухкава смес. С помощта на шприц направете вълнообразни маслени „бразди„ върху повърхността на тортата.

Ако нямате шприц, тогава използвайте малка чаена лъжичка и с въртеливи движения оформете от масления крем малки купчинки във формата на целувки. След като покриете повърхността на цялата торта, наредете върху крема ягодите.

Можете да ги поставите цели или да ги разрежете на половинки и да ги използвате за образуване на различни фигурки, например цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest