Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни и интересни предястия

Лесни и интересни предястия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Предястие от пържен патладжан

С торта от тиквички ще изненадате гостите си. Необходими продукти: 1 яйце, 1 чаена чаша брашно, 200 грама извара, 2 супени лъжици сметана, 2 скилидки чесън, сол, копър и магданоз.

Тиквичките се настъргват на едро, посоляват се, оставят се за десет минути, отцеждат се от сока. Смесват се с разбитото яйце, добавя се брашното и се раздбърква добре. Консистенцията на тестото е като за палачинки.

Пържат се палачинки върху нагорещен тиган, намазан с мазнина. Изварата се разбърква със сметаната, посолява се по вкус, нарязват се на дребно скилидките чесън и се добавят заедно с нарязаните копър и магданоз. Палачинките се редят една върху друга, като се мажат с изварената смес.

Патладжани с извара са леко предястие, лесно за приготвяне. Необходими продукти: 2 патладжана, 200 грама извара, 100 грама орехи, 1 супена лъжица сметана, 1 скилидка чесън, сол, копър, босилек, магданоз.

Пресни домати и босилек

Патладжаните се измиват и се нарязват на дълго на тънки резени. Накисват се за половин час в подсолена вода. Орехите се смилат. Босилекът, копърът и магданозът се нарязват и се смесват с изварата, сметаната и орехите. Посоляват се, добавя се нарязаната скилидка чесън и се разбърква.

Домати с орехова панировка

Патладжаните се подсушават и се запържват от двете страни в сгорещена мазнина. Върху всяко резенче се слага от изварената смес. Навиват се на ролца и се фиксират с клечки за зъби.

Доматите в орехова панировка са интересно леко предястие. Необходими продукти: 5 домата, 50 ореха, 100 грама галета, 1 скилидка чесън, копър, босилек, магданоз, сол, олио, 2 яйца.

Доматите се нарязват на филийки. Орехите се смилат, чесънът се нарязва на много дребно. Смесват се чесънът, орехите, галетата и се посоляват.

Босилекът, копърът и магданозът се нарязват, добавят се към галетата с орехи и се смесват с яйцата. Доматите се топват в яйцата, овалват се в тази панировка и се пържат от двете страни на горещ тиган в олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest