Когато сте решили, че на вашата трапеза ще има предястия, трябва да имате предвид, че то е междинно ястие. Това предполага, че основното не бива да бъде тежко или много обилно. Ето няколко интересни идеи за бързи и вкусни предястия:
Запечени гъби с масло и чесън
Необходими продукти: Гъби, Масло, Чесън, Сол, Черен пипер смлян, Пармезан или кашкавал.
Начин на приготвяне: Нарежете чесъна на ситно, може и да го счукате, после го объркайте с поправките.
Отделете пънчетата от шапките на гъбите, наредете ги в тавичка и във всяка шапка сложете парче масло, и отгоре сложете с чаена лъжичка от чесъна с подправките. Сложете в слаба фурна да се запече за около 15-20 минути (в зависимост от гъбите), преди да изключите фурната добавете върху всяка гъбка настърган пармезан или кашкавал.
Запечени картофи с шунка
Необходими продукти: Картофи – средни на големина, Шунка, 1 – 2 бр кисели краставички, Гъби (може и мариновани), Черен пипер, Сол, Копър, Масло.
Начин на приготвяне: Картофите трябва да се сварят, след което ги оставете добре да изстинат. Разрежете всеки картоф на две, по дължина. Издълбайте внимателно всяка половинка и на всяка лодка сложете парче масло.
Смесете ситно нарязаните краставички, шунка, гъби, заедно с подправките, може да добавите и частта, която сте издълбали от картофите. Напълнете картофите със сместа, запечете във фурна, като преди да ги извадите е добре да ги поръсите с настърган кашкавал.
Морковени топчета с орехи
Необходими продукти: Моркови, Орехи около 100 г, Сол, Листа от маруля, Чесън.
Начин на приготвяне: Настържете морковите и накълцайте на много ситно орехите и чесъна. Най-добре би било ако имате блендер и смелите всичко там. Целта е да се получи хомогенна смес, от която да можете да направите топчета.
След като ги направите наредете по няколко топчета в листо маруля, оставете в хладилник да се поохлади и сервирайте. Това предястие може да се сервира и като гарнитура, прави се много бързо и изисква много малко продукти.
Коментари