Важно е да приготвяте брускетите непосредствено преди сервиране, тъй като в противен случай филиите хляб ще омекнат, а целта е да бъдат хрупкави. Брускети можете да приготвите с всякакви продукти – сладки и солени. Ние ви предлагаме четири рецепти, като към тях може да се добавят и ваши любими продукти.
Брускети с ягоди
Необходими продукти: пълнозърнеста франзела или хляб, ягоди, масло, мед, крема сирене
Начин на приготвяне: Сложете парче масло в тиган и след като загрее, добавете разполовените ягоди (с разрязаната страна надолу). След две минути премахнете тигана от котлона и сложете пчелен мед. Филиите хляб изпечете на грил тиган и после намажете с крема сирене, може и рикота. Отгоре полейте с медения сос и добавете парчета ягоди.
Следващото предложение за вкусни брускети е с аромат на орехи – необходими са ви изпечени орехови ядки, сирене рикота и малко настърган пармезан. Сложете всички продукти в блендер, добавете и няколко капки лимонов сок.
Разбийте всичко в блендера и след това намажете предварително изпечените и намазани със зехтин филии. Отгоре поръсете с босилек и поднесете на гостите.
Следващото ни предложение е с шунка и моцарела, а ето и какви са необходимите продукти:
Вкусни брускети с моцарела
Необходими продукти: франзела или хляб, чесън, моцарела, шунка, зехтин, босилек
Начин на приготвяне: Изпечете филиите хляб, след което, докато са все още топли, ги намажете със скилидка чесън, а после намажете със зехтин. Отгоре наредете моцарела и парче шунка, след което добавете лист пресен босилек.
Много вкусни стават брускетите с розови домати – нарежете на ситно домата без воднистата част, след което го подправете с малко сол, накълцан магданоз.
Нарежете и патладжан на кубчета, посолете го и оставете за половин час да се отцеди. После прибавете черен пипер при патладжана и го запържете за една-две минути.
Запечете филии хляб, намажете отново с чесън и зехтин, след това сложете кубчетата патладжан, добавете и от доматите с магданоз. По желание можете да поръсите с настърган кашкавал и да запечете. Може и да сервирате без кашкавала.
Коментари