Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»По-добре заедно. Мощни двойки храни

По-добре заедно. Мощни двойки храни

DesislavaDesislava
Новак
217311
2 от 4 Снимки
Спанак и портокали
Вашето тяло се нуждае от желязо - в тъмнозелените листни зеленчуци като спанак, както и в боба и постното месо той изобилства за транспортиране на кислород до вашите кръвни клетки. Но е факт, че средностатистическият здрав възрастен човек поглъща само около 10 до 15% от хранителния си прием на желязо.

Витамин С е помощно средство при усвояването на желязото. Затова консумирането на храни, богати на желязо и витамин С, заедно може да помогне на организма да абсорбира желязо на макс. За бърз тласък хапнете богати на витамин С продукти като лимони, портокали или полейте с лимонов сок зелената си залата.

Фъстъчено масло и желе или чипс и салса - тези продукти си вървят в тандем, когато сме решили да не броим калориите и да се отдадем на кулинарно безчинстване.

Но за разлика от тези комбинации някои храни са просто сътворени, за да вървят заедно по светлия път към доброто хранене. Когато специфични компоненти в храната си взаимодействат, те имат синергичен ефект, насърчават ползите за здравето, като надхвърлят яденето им само като храна.

Всяка храна носи различни свойства и съединения, които, взети заедно, се опаковат за по-голям енергиен удар. Затова разгледайте галерията горе и вижте кои зеленчуци с кои да комбинирате, така че тялото ви да ви е винаги благодарно за витаминозната инжекция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати