Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Идеи за празничната трапеза на рожден ден

Идеи за празничната трапеза на рожден ден

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Рожден ден

За празничната трапеза на рождения си ден зарадвайте близките си и приятелите си с нещо наистина оригинално, което все още не са опитвали и ще го запомнят.

Вкусно предястие са солените бонбони Рафаело. Необходими продукти: 3 топени сиренца, 2 яйца, 2 скилидки чесън, 1 супена лъжица майонеза, 4 ореха, 4 рачешки рулца.

Яйцата се варят десет минути, охлаждат се, като се залеят със студена вода. Топените сиренца се слагат за няколко минутки във фризер и се настъргват на ситно ренде.

Настъргват се и сварените яйца. Сиренцата се разбъркват с яйцата и се добавя майонезата. След това се добавят нарязаните на много ситно или смлени орехи и нарязаният на ситно чесън.

Всичко се разбърква добре и се оформят топчета с големината на орех. Рачешките ролца се настъргват на ситно ренде и в тях се овалват топчетата така, както бонбоните – в кокосови стърготини. Поръсете със зелени подправки, нарязани на ситно. Топчетата се оставят за два часа в хладилник и са готови за консумация.

Пиле във вино

Пиле във вино е изискан деликатес, който е подходящ за рожден ден. Необходими продукти: 1 по-едро пиле, 1 люта чушка, 100 грама пушен бекон, 1 дафинов лист, черен пипер на зърна, 1 глава лук, половин бутилка червено сухо вино, 1 чаша червено сладко вино, сол на вкус.

Чушката се нарязва на ситно, а ако е сушена, се натрошава. Може да се замени с щипка лют червен пипер. Беконът се нарязва на ситно и се запържва. Поръсва се с пипера.

Пръжките от бекона се нареждат в тава. Пилето се запържва в мазнината от бекона до златиста коричка. Преди всяко обръщане пилето се ръси с малко сол.

В тавата се слага дафиновият лист, черният пипер, нарязаният на кръгчета лук и се поставя пилето. Пилето се поръсва с още малко сол и се залива с виното.

След 40 минути се вади, пилето се обръща, похлупва се с капак и се пече още половин час. Пилето се изважда от тавата и се слага в топла чиния. Сосът от печенето се кипва, добавя се малко брашно, за да се сгъсти. Пилето се поднася със сос и печени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Оли
Оли
23.08.2014 13:29
И двете предложения са страхотни, оргинални и много, много вкусни! Днес ги приготвих в чест на рожденият ден на сина ми.
2
0